Ελλάδα

Κέρκυρα: Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις δηλώσεις για την 40χρονη νοσηλεύτρια που παρέλυσε μετά το εμβόλιο

11.02.2021 | 17:26

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακού, σύμφωνα με τις οποίες η παράλυση στα κάτω άκρα που εμφάνισε 40χρονη νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα συνιστά παρενέργεια του εμβολιασμού της.

«Η συνάδελφος ήταν απολύτως υγιής. Το αυτοάνοσο πρόβλημα το παρουσίασε ως επιπλοκή του εμβολίου. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα υγείας πριν. Είναι καθαρά επιπλοκή του εμβολίου», σημείωσε ο Μιχάλης Γιαννακός.

Στόχος της προκαταρκτικής εξέτασης είναι να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, με δεδομένο ότι γιατροί της νοσηλεύτριας δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε τελική γνωμάτευση.

«Και η ίδια συνδέει αυτό που έπαθε με τον εμβολιασμό», είπε, μιλώντας στο LIVE NEWS, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, και σημείωσε ότι ο ίδιος προέβη στις συγκεκριμένες δηλώσεις αφού προηγουμένως είχε μιλήσει με γιατρούς του νοσοκομείου αλλά και με την ίδια τη νοσηλεύτρια.

«Συνάδελφος κατά τη δεύτερη δόση του εμβολίου παρουσίασε κάποια συμπτώματα. Ανάμεσα στα συμπτώματα που παρουσίασε ήταν και παράλυση των κάτω άκρων», λέει η Ντίνα Ιωάννου, πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Κέρκυρας.

Η νοσηλεύτρια υπηρετεί στην πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου 17 χρόνια, ενώ είναι και μητέρα δύο παιδιών. Σύμφωνα με τους οικείους της, δεν είχε στο παρελθόν προβλήματα υγείας.

Νοσοκόμα με σύνδρομο GUILLAIN – BARRE

Ο συναγερμός σήμανε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας όταν η νοσηλεύτρια που είχε κάνει πριν από 5 ημέρες τη δεύτερη δόση του εμβολίου παρουσίασε κόπωση, μυαλγίες και υψηλό πυρετό και στη συνέχεια συμπτώματα παράλυσης.

Οι νευρολόγοι διέγνωσαν το αυτοάνοσο σύνδρομο Γκιγιέν Μπαρέ (Guillain-Barre) και συνέστησαν φαρμακευτική αγωγή.

«Η συνάδελφος αυτήν την στιγμή νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι. Φοβάται μήπως επιδεινωθεί η κατάσταση υγείας της. Είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση», λέει ο Μιχάλης Γιαννακός.

«Πώς θα αισθανόταν οποιοσδήποτε απλός πολίτης ενώ ήταν μια χαρά στην εργασία του και ξαφνικά βρισκόταν εισαγωγή στο νοσοκομείο; Νοσηλεύεται, παίρνει την κατάλληλη θεραπεία», σημειώνει η Ντίνα Ιωάννου και λέει ότι η κατάστασή της είναι καλύτερη σε σχέση με χθες.

Οι θεράποντες γιατροί της δεν έχουν βρει κάποια συσχέτιση με τον εμβολιασμό ούτε την έχουν αποκλείσει με τις εργαστηριακές μελέτες να συνεχίζονται.

Μέχρι στιγμής, σε καμία χώρα του κόσμου δεν έχει καταγραφεί συσχέτιση μεταξύ του εμβολιασμού και του συγκεκριμένου αυτοάνοσου συνδρόμου.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 11/02/2021

Ελλάδα