Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: «Καμπανάκι» για τον διπλασιαμό του ιικού φορτίου

10.02.2021 | 17:18 Eνσωμάτωση

Στη Θεσσαλονίκη μετέβη εκτάκτως ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με την πόλη να ζει ήδη σε ρυθμούς προ-λοκντάουν

Μετά την απόφαση για lockdown στην Αττική, στο στόχαστρο των ειδικών μπαίνει η Θεσσαλονίκη, με ανησυχία για την αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα που αγγίζει το 100%.

Μουδιασμένη ήταν και σήμερα η κίνηση στους εμπορικούς λόγους της πόλης με τους περισσότερους να δηλώνουν πως ίσως ήταν και η τελευταία πριν από το καθολικό απαγορευτικό.

Πελάτες παραλάμβαναν έξω από τα καταστήματα τα ψώνια τους ενώ, οι ουρές έξω από μεγάλα καταστήματα ελαττώθηκαν αισθητά.

Ο χθεσινός τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων και η αύξηση κατά 20% στις εισαγωγές των νοσοκομείων σήμανε συναγερμό και στη Θεσσαλονίκη, ξυπνώντας μνήμες από τον εφιαλτικό Νοέμβριο στους υγειονομικούς.

Αν αφήσουμε την κατάσταση χαλαρή, δεν θα αργήσουμε να γίνουμε όχι Αθήνα, χειρότερη, μην φτάσουμε στον Νοέμβρη και χειρότερα. Τον Νοέμβριο δεν θέλω να τον ξαναζήσω. Πιστέψτε με είναι κάτι το οποίο ψυχικά και σωματικά μας έχει εξαντλήσει.

Από τα 10 ύποπτα περιστατικά που φτάνουν σήμερα στα εξωτερικά ιατρεία τα 9 βγαίνουν θετικά με τις εισαγωγές επίσης ν’ αυξάνονται συνεχώς.

Στο δικό μας νοσοκομείο διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές και οι νοσηλείες.

Έχουν ξεπεράσει, τουλάχιστον στο δικό μας νοσοκομείο τις 15 εισαγωγές μέσα στην εφημερία. Την προ-προηγούμενη εβδομάδα καθόλου δεν ερχόντουσαν. Τίποτα. Είχαμε 1, κανένα, κάποιο ύποπτο.

Η πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζει το 40% με τους υγειονομικούς να κάνουν έκκληση στους Θεσσαλονικείς να τηρούν τα μέτρα για να μην ξαναζήσουν τις εφιαλτικές ημέρες του Νοεμβρίου.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 10/02/2021