Πολιτική

Νέα επίθεση Ερντογάν: Δεν θα συναντηθώ με Μητσοτάκη – Με προκάλεσε

10.02.2021 | 18:26 Eνσωμάτωση

Την... λυκοπροβιά φόρεσε ξανά σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, με μια πολύ σκληρή επίθεση στον έλληνα πρωθυπουργό.

Σε μια πρώτη ανάγνωση αυτή αποτελεί μια ανεξήγητη στροφή της τουρκικής ηγεσίας, καθώς πριν από λίγες μέρες οι περισσότεροι αξιωματούχοι συζητούσαν για διάλογο.

Ξαφνικά βλέπουμε τον τούρκο πρόεδρο να λέει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός τον προκαλεί και για αυτό τον λόγο δεν γίνεται να γίνει κάποιος διάλογος, πόσο μάλλον μια συνάντηση ανάμεσα στους δύο.

Μαθαίνουμε ωστόσο, ότι οι τούρκοι ενοχλήθηκαν πολύ από τον στόχο που έχει βάλει η αμερικανική ηγεσία και ο ρόλος της Ελλάδας σε αυτόν.

Συγκεκριμένα, αύριο η Ελλάδα έχει καλέσει σημαντικές αραβικές χώρες στο φόρουμ «Φιλία», που δεν έχουν καλές σχέσεις με την Τουρκία.

«Ο Μητσοτάκης με προκάλεσε. Όταν εσύ με προκαλείς πως να συναντηθούμε εμείς οι δυο; Eσύ πρώτα πρέπει να ξέρεις τα όρια σου. Αν πράγματι έχει μια αναζήτηση για ειρήνη μη με προκαλείς! Να ξέρεις τα όρια σου. Αν δεν ξέρεις τα όρια σου, σημαίνει πως εσύ έριξες κλωτσιά στο τραπέζι, δραπέτευσες από το τραπέζι» ανέφερε ο τούρκος πρόεδρος.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 10/02/2021