Ελλάδα

Βρέθηκε νεκρός ο αγνοούμενος πνευμονόλογος

10.02.2021 | 17:40 Eνσωμάτωση

Νεκρός σε ελαιώνα στην περιοχή Γιαννιώτικα Κορίνθου εντοπίστηκε ο 60χρονος γιατρός, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου.

Αστυνομικοί με φακούς στα χέρια, μέσα στο σκοτάδι, ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή τον ελαιώνα στα Αγιανιώτικα της Κορίνθου. Είναι μεσάνυχτα. Μόλις έχει εντοπιστεί η σορός του 61ος έτους πνευμονολόγου, που αγνοείτο από το βράδυ της Δευτέρας. Δίπλα μια καραμπίνα και λίγα μέτρα πιο κάτω, το αυτοκίνητό του… Ελέγχεται και εκείνο… για το παραμικρό στοιχείο που ίσως δώσει απάντηση στα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τον γιατρό… Τραγική φιγούρα, ο ιατροδικαστής που κλήθηκε στο σημείο… ήταν φίλοι και συνάδελφοι χρόνια…

«Είμαι συγκλονισμένος… Είμαι συγκλονισμένος. Δεν… δεν… δεν μου βγαίνουν τα λόγια… έτσι… να περιγράψω πώς είμαστε τώρα δύο ημέρες όλοι οι συνάδελφοι, γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό. Ήταν δάσκαλος για μένα. Πάντα με τις γνώσεις του, πάντα με το χαμόγελο.»

Βαρύ το πένθος

Η είδηση του θανάτου του γιατρού, αναπληρωτή Δ/ντη της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου της Κορίνθου, έχει βυθίσει στο πένθος την οικογένειά του…

«Δεν ξέρουμε τίποτα κι εμείς, απλώς το μόνο που έχω να σας πω, ο … είναι ένας άνθρωπος με όλη τη σημασία της λέξης. Είναι το καλύτερο παιδί. Αγαπούσε πολύ τα παιδιά του…»

«Ήταν μια χαρά. Και με τα παιδιά του και με τ’ αυτά… ήταν μια χαρά. Τώρα, τι συνέβη;… Το πήρε μαζί του. Δεν ξέρουμε. Δεν έχουμε κανένα στοιχείο. Ήμασταν αγαπημένοι. Το πρωί που έφευγε για τη δουλειά του, όλα, εντάξει… αργούσε να έρθει από τον κορωνοϊό που ήταν επάνω… στο νοσοκομείο…»

Όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον πνευμονολόγο… Κανείς δεν περίμενε κάτι τέτοιο να συμβεί.

«Εγώ τον γνωρίζω 13 χρόνια τον άνθρωπο. Αρκετές ώρες έχουμε περάσει μαζί από την πρώτη μέρα που είχα βρεθεί κι εγώ στο νοσοκομείο κι όλας, από το 2007 έως τώρα. Ποτέ δεν έδωσε τέτοια σημάδια. Ποτέ… Πέφτω από τα σύννεφα όταν άκουσα ότι ο …, ας πούμε… Είχε αφήσει και ένα σημείωμα στην οικογένειά του…»

Στο σημείωμα αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός έγραψε λίγα λόγια στα παιδιά του που υπεραγαπούσε…

«Ένας οικογενειάρχης. Ένας άνθρωπος που νοιαζότανε για το σπίτι του, νοικοκύρης, ήσυχη ζωή, χωρίς μεγαλεία, λάτρευε τις δύο του κόρες…»

Οι συνάδελφοί του, είναι συγκλονισμένοι… Η τελευταία εικόνα που έχουν από εκείνον, είναι η μάχη που έδινε καθημερινά στο νοσοκομείο, ως πνευμονολόγος, για να σώσει ασθενείς με covid…

«Για το θέμα covid, γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό, τα κέντρα υγείας, τα νοσοκομεία, είναι πολύ πιεσμένοι. Έτσι και ο… . Ήταν πολύ πιεσμένος. Όταν έφευγε από το νοσοκομείο μετά από 36 ώρες, γιατί αυτή είναι η ζωή του γιατρού, είτε για τους ασθενείς που είχε μέσα στην κλινική, είτε για τους ασθενείς που πηγαίνανε μετά, πολύ φόρτο εργασίας, πολλή πίεση και… ευαίσθητος. Ήταν ευαίσθητος.»

Η ολοκλήρωση της προανάκρισης από το τμήμα ασφαλείας της Κορίνθου, ίσως δώσει τις απαντήσεις που αναζητούν οι συγγενείς του γιατρού για τις αιτίες που τον οδήγησαν να πάρει αυτήν την τραγική απόφαση…

Ο κ. Τάσος Γκιολής, φίλος και πρώην συνεργάτης του γιατρού μίλησε στο LIVE NEWS για την τραγική ιστορία…

«Αυτό το “γιατί” συγκλόνισε την τοπική κοινότητα, το προσωπικό του νοσοκομείου. Ο κ. Μανιάς ο δάσκαλός μας, ήταν λαμπρός επιστήμονας, ήταν πολύ πιεσμένος, ένας συναισθηματικός γιατρός, συναισθηματικός άνθρωπος. Υπηρέτησα το νοσοκομείο Κορίνθου, συνομιλούσα μαζί του. Η τοπική κοινωνία τον είχε ανάγκη, όλα τα περιστατικά τα εξέταζε ο Αποστόλης… Ήταν πιεσμένος από τη δουλειά. Η οικογένεια ξέρει περισσότερα. Σε εμάς δεν ανοιγόταν τόσο. Θα μας λείψει πολύ. Λείπε το μυαλό του, είναι άδικο…», ανέφερε.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 10/02/2021