Κόσμος

Προσωπική επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη

10.02.2021 | 20:32

Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες μετά τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά του Γάλλου Πρόεδρου και ο Ταγίπ Ερντογαν επιτέθηκε προσωπικά και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στις παραληρηματικές δηλώσεις του, ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι...ξεπέρασε τα όρια και....προκαλεί ενώ για την Κύπρο απέρριψε και πάλι τη λύση του ομοσπονδιακού μοντέλου.

Η επιθετική ρητορική του τούρκου πρόεδρου σε ομιλία του στο κόμμα του AKP αποκαλύπτει την πρόθεσή του Ερντογάν, να επιβάλλει την δική του γραμμή και τόνο ή ακόμη και να τερματίσει τις διερευνητικές συνομιλίες, με ευθύνη όμως της ελληνικής πλευράς.

«Ο Μητσοτάκης με προκάλεσε. Πώς μπορούμε τώρα να καθίσουμε μαζί αφού με προκάλεσες κατά αυτό τον τρόπο? Θα πρέπει να ξέρεις τα όριά σου πρώτα.Αν πραγματικά επιθυμείς την Ειρήνη τότε μη με προκαλείς. Να γνωρίζεις τα όριά σου. Αν δεν γνωρίζεις τα όριά σου τότε κλωτσάς το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Φεύγεις μακριά από το τραπέζι.»

Ο Ταγίπ Ερντογάν ενόψει και της άτυπης 5μερούς συνάντησης για το κυπριακό επιχείρησε να βάλει τους δικούς του κανόνες στις συνομιλίες.

«Δεν υπάρχει πλέον καμία άλλη λύση παρά μόνο η λύση των δύο κρατών. Είτε το δέχεστε είτε όχι δεν υπάρχει ομοσπονδία πλέον. Είτε Σας αρέσει είτε όχι.»

Το όνειρό του να πατήσει Τούρκος αστροναύτης στο διάστημα, ανακοίνωσε ο Ερντογαν κατά την παρουσίαση του διαστημικού προγράμματος της Τουρκίας. Το φιλόδοξο αυτό σχέδιο, όπως τόνισε ο τούρκος πρόεδρος είναι να γίνει η Τουρκία μια από τις λίγες χώρες στον κόσμο ικανές να διεξαγάγουν επιστημονικές έρευνες στο διάστημα.

Ωστόσο, ο Ταγίπ Ερντογαν προσγειώθηκε ανώμαλα με την κοινή επιστολή που έστειλαν 54 γερουσιαστές των ΗΠΑ, προκειμένου να παροτρύνουν τον πρόεδρο Μπάιντεν, να ζητήσει από τον Τούρκο πρόεδρο να βάλει τέλος στον αυταρχισμό του και να σταματήσει την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 10/02/2021

Κόσμος