Πολιτική

Κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις πορείες  

10.02.2021 | 13:31 Eνσωμάτωση

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση για τις πορείες. Ο Αλέξης Τσίπρας που μίλησε χθες στον Alpha απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πορείες που έχουν λάβει χώρα κατά την διάρκεια της πανδημίας, παρά την απαγόρευσή τους, μίλησε για ρίσκο το οποίο ο ίδιος αποδέχεται, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην ίδια την κυβέρνηση τονίζοντας πως δεν πρέπει να φέρνει προς ψήφιση νομοσχέδια τα οποία εγείρουν κοινωνικές αντιδράσεις, όπως αυτό για την Παιδεία εν μέσω πανδημίας.

Ήταν ιδιαίτερα επικριτική για τον Αλέξη Τσίπρα η αντίδραση του Χρήστου Ταραντίλη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναρωτήθηκε πόσο υποκριτικό είναι να καταγγέλλει την κυβέρνηση για ανεπάρκεια μέτρων όταν ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την παραβίασή τους και πόσο ανεύθυνο είναι να προσκαλεί σε συγκεντρώσεις και πορείες αυτό το κρίσιμο διάστημα που η κοινωνία δίνει μάχη με την πανδημία.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι «Ο κ. Τσίπρας λοιπόν αναλαμβάνει το ρίσκο να κολλήσουν άνθρωποι σε πορείες. Πώς γίνεται να αδιαφορεί κάποιος για τους κινδύνους που συνεπάγεται κάτι τέτοιο για την υγεία των πολιτών;».

Η υγεία των συνανθρώπων μας πρέπει να αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα όλων μας, συμπλήρωσε.

Σε ευθεία αντιπαράθεση έφεραν στη Βουλή, κυβέρνηση και αντιπολίτευση οι χθεσινές δηλώσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, πως αναλαμβάνει την ευθύνη για ενδεχόμενα κρούσματα στις συγκεντρώσεις.

Ο κ. Τσίπρας στη Βουλή έκανε λόγο για παραποίηση των δηλώσεών του, με τη Νίκη Κεραμέως να απαντά ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε μια πρωτοφανή δήλωση και την οποία προσπαθεί να ανασκευάσει σήμερα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 10/02/2021