Κόσμος

Σε νέο lockdown ολόκληρη η Ευρώπη

10.02.2021 | 13:51 Eνσωμάτωση

Περιοριστικά μέτρα ισχύουν από σήμερα σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Σε κάποιες επιβάλλεται αυστηρό lockdown και σε άλλες έχουν χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα, μετά από τη υποχώρηση κρουσμάτων και θανάτων.

Παρίσι

Απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας ισχύει στο Παρίσι από τα μέσα Ιανουαρίου. Τα εμπορικά καταστήματα λειτουργούν με υποχρεωτική χρήση μάσκας, ενώ κλειστά παραμένουν μπαρ και εστιατόρια.

Ρώμη

Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας και στη Ρώμη, όπου όμως άνοιξαν αυτή την εβδομάδα καφέ, εστιατόρια και μπαρ υπό όρους.

Μαδρίτη

Στη Μαδρίτη χαλάρωσαν τα μέτρα, αλλά η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας παραμένει. Σε εστιατόρια και μπαρ επιτρέπονται 6 άτομα ανά τραπέζι σε εξωτερικούς χώρους και 4 άτομα σε εσωτερικούς.

Βερολίνο

Στο Βερολίνο, όπως και σε όλη τη Γερμανία, ισχύει αυστηρό lockdown. Όλα τα καταστήματα είναι κλειστά εκτός από σούπερ μάρκετ και ειδών πρώτης ανάγκης.

Λονδίνο

Σε lockdown παραμένει και το Λονδίνο, μαζί με όλη την Αγγλία. Εξαιρούνται τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης, φαρμακεία και στεγνοκαθαριστήρια.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 10/02/2021