Κόσμος

Η Φον Ντερ Λάιεν παραδέχεται ότι έκανε λάθη στα εμβόλια

10.02.2021 | 13:24 Eνσωμάτωση

Η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι έκανε λάθη στο ζήτημα των εμβολίων λέγοντας ότι ίσως ήταν πολύ αισιόδοξη για την εξέλιξη των πραγμάτων.

Την αργοπορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους χειρισμούς της αναφορικά με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού αναγνώρισε σήμερα δημόσια η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι η EE δεν βρίσκεται ακόμη στο σημείο που επιθυμεί όσον αφορά στα εμβόλια και τους εμβολιασμούς. Παράλληλα, η κ. φον Ντερ Λάιεν παραδέχτηκε ότι η ΕΕ άργησε να δώσει εγκρίσεις και προσέθεσε ότι υπήρξε μεγάλη αισιοδοξία σχετικά με την μαζική παραγωγή.

Η ΕΕ έχει μείνει πίσω στους εμβολιασμούς κατά του Covid-19, με το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ να προπορεύονται, με την Κομισιόν, η οποία ηγήθηκε των διαπραγματεύσεων που έγιναν κεντρικά, να δέχεται έντονες κριτικές. Παρόλο που η υγειονομική περίθαλψη αποτελεί εθνική ευθύνη, οι ηγέτες του μπλοκ δέχτηκαν την ανάγκη κεντρικής διαχείρισης της διαδικασίας εμβολιασμού έτσι ώστε οι μικρότερες χώρες της να μην μείνουν πίσω.

«Ίσως ήμασταν πολύ πεπεισμένοι ότι οι παραγγελίες μας θα παραδίδονταν στην ώρα τους», επισήμανε. Ωστόσο, η Πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε τη σημασία της αλληλεγγύης διευκρινίζοντας ότι «δεν μπορώ να φανταστώ τι θα είχε συμβεί εάν είχαν τρέξει οι μεγάλοι παίκτες», σημείσε.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 10/02/2021