Κόσμος

Χωρίς καρναβάλι η Βενετία, ανησυχία για την ανοσία της αγέλης στις ΗΠΑ

08.02.2021 | 13:25

Ανησυχία προκαλούν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού σε Ευρώπη και ΗΠΑ με τον αμερικανό πρόεδρο να εκτιμά ότι η χώρα δύσκολα θα φθάσει στην ανοσία της αγέλης, πριν από το τέλος του καλοκαιριού. Μελαγχολικές εικόνες από τη Βενετία, όπου το διάσημο Καρναβάλι ακυρώθηκε φέτος λόγω πανδημίας.

Με τις καμπάνες της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου να δίνουν το σήμα, το διάσημο Καρναβάλι της Βενετίας που ακυρώθηκε φέτος λόγω πανδημίας, αναβίωσε σε κλίμα διαφορετικό.

Με περίτεχνες μάσκες και αποστάσεις ασφαλείας, οι Βενετσιάνοι προσπάθησαν να τηρήσουν την παράδοση, με τους αστυνομικούς σε επιφυλακή για την τήρηση των μέτρων.

Το κλίμα φέτος δε θυμίζει τις προηγούμενες χρονιές, όταν χιλιάδες επισκέπτες πλημμύριζαν τη Βενετία για να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις.

Η Ιταλία με περισσότερα από 11.600 κρούσματα και 270 νεκρούς χαλάρωσε τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στο μεγαλύτερο μέρος της, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να βγουν στους δρόμους το Σαββατοκύριακο.

Βρετανία

 

Στη Βρετανία, οι Αρχές έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να εμποδίσουν την εξάπλωση της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης.

Αυτή η παμπ σε κοινότητα του Ουόρσεστερ βορειοδυτικά του Λονδίνου, μετατράπηκε σε κέντρο διεξαγωγής τεστ για τον κορωνοϊό.

«Είναι καλό να ερχόμαστε και να κάνουμε τεστ για να διαπιστώσουμε πόσο έχει εξαπλωθεί ο ιός» ανέφερε μια πολίτης.

Η Βρετανία κατέγραψε χθες σχεδόν 16.000 νέα κρούσματα και 373 θανάτους.

ΗΠΑ

 

Στις ΗΠΑ που ξεπέρασαν τα 27 εκατομμύρια κρούσματα, ο αμερικανός πρόεδρος -στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη- παραδέχθηκε ότι η χώρα δύσκολα θα φτάσει στην επιδιωκόμενη συλλογική ανοσία, με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

«Θα είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί η ανοσία αγέλης πριν από το τέλος του καλοκαιριού» σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Με τις HΠΑ να καταγράφουν σχεδόν 90.000 νέα κρούσματα και 1.340 θανάτους, οι ειδικοί ανησυχούν για νέα έξαρση της πανδημίας, μετά τον τελικό του Super Bowl που έγινε μεν διαδικτυακά, τα φαινόμενα συνωστισμού ωστόσο δεν έλειψαν.

Στην Τάμπα εκατοντάδες φίλαθλοι βγήκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν τη νίκη της ομάδας τους, ενώ πολλοί ηταν εκείνοι που συγκεντρώθηκαν σε σπίτια για να παρακολουθήσουν το σόου.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 08/02/2021

Κόσμος