Πολιτική

Στην ατζέντα συμμετοχή της Ελλάδας σε κλινική έρευνα για ισραηλινό φάρμακο

08.02.2021 | 20:30

Μια σημαντική είδηση επιφύλασσε η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ και οι επαφές που είχε με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Όπως ανακοινώθηκε, το Ισραήλ βρίσκεται κοντά στην ανακάλυψη ενός νέου φαρμάκου κατά του κορωνοϊού, στις κλινικές δοκιμές του οποίου θα συμμετάσχει και η Ελλάδα. Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί τη Λευκωσία απ' όπου έστειλε και μήνυμα προς την Άγκυρα, χαρακτηρίζοντας ανεδαφικά τα περί ύπαρξης δύο κρατών στη μεγαλόνησο.

Με πολύ καλές προοπτικές ακόμα και για την μάχη κατά του κορονοϊου ολοκληρώθηκε το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ όπου οι αρμόδιοι ερευνούν ένα νέο πολλά υποσχόμενο φάρμακο κατά του ιού.

«Ήθελα να τον συναντήσω (τον επικεφαλής επιστήμονα) εξαιτίας αυτού θαυματουργού φαρμάκου που δεν έχει ακόμα δοκιμαστεί. Έχει δοκιμαστεί σε 30 άτομα και βρέθηκε αποτελεσματικό. Εάν έχεις μολυνθεί από κορονοιο και είσαι σοβαρά, έχεις θέμα με τους πνεύμονες, παίρνεις αυτό, το εισπνέεις και σηκώνεσαι.»

«Η Ελλάδα θα χαρεί να συμμετάσχει στις κλινικές δοκιμές και ας ελπίσουμε ότι δουλεύει και θα είμαστε όλοι πολύ πολύ ανακουφισμένοι αν μπορέσουμε να βρούμε ένα φάρμακο που θεραπεύει αυτή την ασθένεια.»

Στο πλαίσιο του ταξιδιού του πρωθυπουργού συζητήθηκαν επίσης θέματα όπως της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, η ενέργεια και ο τουρισμός για τον οποίο υπεγράφει και σχετική συμφωνία.

Νωρίτερα από την Μεγαλόνησο ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως η Αθήνα παραμένει προσηλωμένη στις αποφάσεις του ΟΗΕ, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στην Άγκυρα και τον ηγέτη των τουρκοκυπρίων.

«Η σταση της Τουρκία και των τουρκοκυπριων βρίσκεται εκτος πλαισιου ΟΗΕ εμμενοντας στην ανεδαφικη θέση περι δύο κρατών.»

«Η παρουσία σας καταδεικνύει εκ νεου το αδιάλειπτο ενδιαφέρον της Ελλάδας για το Κυπριακό.»

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις διερευνητικές τόνισε πως πρόκειται για μια διαδικασία στην οποία θα δοκιμαστεί η συνέπεια της Τουρκίας

«Πρόκειται για ένα ακόμα πεδίο όπου θα δοκιμαστεί η συνέπεια της Άγκυρας. Η σύμπτωση λόγων και πράξεων και τελικά η πρόθεση να επανέλθει στο δρόμο του Διεθνούς Δικαίου»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον Νίκο Αναστασιάδη ότι ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής και η εξεύρεση συνολικής και συμπεφωνημένης λύσης του Κυπριακού, παραμένει κορυφαία εθνική προτεραιότητα.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 08/02/2021

Πολιτική