Ελλάδα

Στη Βουλή το γεύμα Μητσοτάκη στην Ικαρία

08.02.2021 | 18:23

Στη Βουλή φέρνει το γεύμα Μητσοτάκη στην Ικαρία ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για παραβίαση των μέτρων περιορισμού λόγω κορωνοϊού από τον ίδιο τον πρωθυπουργό με τον κ. Τσίπρα να αφήνει υπόνοιες για αιτία μείζονων πολιτικών εξελίξεων.

«Μια κίνηση απίστευτης αλαζονείας, η οποία σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα προκαλούσε μείζονα κυβερνητική κρίση.»

«Ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει αυτές τις περιοδείες. Είναι συνειδητή του απόφαση να επισκέπτεται χωριά και νησιά. Εικόνες σαν αυτές που είδαμε ακυρώνουν την ουσία και στην ουσία θα ήθελα να μείνουμε.»

Για αυθόρμητες εκδηλώσεις αγάπης στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητ5σοτάκη έκανε λόγο ο Υπουργός Εσωτερικών για δικαιολογήσει τις εικόνες συνωστισμού και το μεγάλο τραπέζι που στήθηκε από τον Βουλευτής της ΝΔ Χριστόδουλο Στεφανάδη.

«Όταν εμφανίζεται πολιτικός, μάλιστα του διαμετρήματος και της εμβελείας του συγκεκριμένου Πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τι να κάνουμε τώρα και τον σέβονται και τον αγαπά ο ελληνικός λαός, θα υπάρχουν αναπόφευκτα, ό,τι μέτρα και να πάρεις, κάποιες εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπό του.»

«Τα πρόστιμα, όπως φαίνεται, δεν είναι για τον μονάρχη κ. Μητσοτάκη, μόνο για τους υπηκόους.»

Σκληρή κριτική σε όσους οργάνωσαν το κορωνογεύμα με τα 40 άτομα στο σπίτι του Βουλευτής της ΝΔ στην Ικαρία άσκησε ο Ντόρα Μπακογιάννη.

«Οι άνθρωποι οι οποίοι είχαν την ευθύνη της επίσκεψης θα έπρεπε να έχουν στο μυαλό τους ότι η εικόνα μετράει πάρα πολύ και να λάβουν τα μέτρα τους να προστατέψουν τον πρωθυπουργό.»

«Οι κήνσορες της ατομικής ευθύνης και της ενσυναίσθησης εξαιρούν τους εαυτούς τους από τα μέτρα. Αλήθεια, γιατί δεν μπήκε πρόστιμο στον κ. Στεφανάδη;»

Οι εικόνες της Ικαρίας απασχόλησαν και το διεθνή Τύπο.

Ο Έλληνας Πρωθυπορυγός επικρίνεται για γεύμα με 40 άτομα, γράφει ο Γκάρντιαν,

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατηγορείται πάλι για παραβίαση των κανόνων του λοκντάουν για τον κορωνοϊό, γράφει στο τίτλο του το politico.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 08/02/2021

Ελλάδα