Κόσμος

Γαλλία: Οι πυροσβέστες και ο βιασμός της 13χρονης «Τζούλι»

08.02.2021 | 18:36 Eνσωμάτωση

Το 2008 η Τζούλι ήταν μόλις 13 ετών. Αυτό δεν είναι το πραγματικό της όνομα. Επί δύο χρόνια ήταν το θύμα βιασμού μιας ομάδας πυροσβεστών που υπηρετούσαν στο Παρίσι.

Ο εκατομμυριούχος επιχειρηματίας Αλμπέρτο Τζενοβέζε τα είχε όλα. Ηταν μόλις 43 ετών, με πολλά λεφτά και χλιδάτη ζωή. Είχε όποια γυναίκα ήθελε.

Αλλά αν τυχόν κάποια δεν ήθελε ήξερε τον τρόπο για να την πείθει. Όπως έκανε με μία 18 χρονη σε ένα από τα πολλά πάρτι που έδινε. Αφού της έδωσε ναρκωτικά την έδεσε και τη βίαζε, παρόλο που ήταν αναίσθητη.

Για πρώτη φορά η Ιλένια Ντέμεο σπάει για πρώτη φορά τη σιωπή της Τον Νοέμβριο του 2020 ο δικαστής Τομάζο Πέρνα διέταξε την κράτηση του Τζενοβέζε.

Όπως είπε είναι επικίνδυνος και πρόθυμος να τελέσει ξανά το ίδιο αδίκημα. Όταν ανακτούσε τις αισθήσεις της, η 18χρονη τον εκλιπαρούσε να σταματήσει, αλλά εκείνος της χορηγούσε εκ νέου ναρκωτικά και, αφού έχανε ξανά τις αισθήσεις της, συνέχισε να τη βιάζει.

Η 18χρονη ήταν αναίσθητη τις μισές από τις 24 ώρες που έμεινε με τον Τζενοβέζε, τόνισε ο Πέρνα, προσθέτοντας ότι ο γιατρός που την εξέτασε σοκαρίστηκε από τα τραύματά της.

«Αποτύπωσα το πρόσωπό του καθώς γέλασε και γελούσε με το γεγονός ότι εγώ έκλαιγα.»

«Μπήκα στην κρεβατοκάμαρα έχοντας τις αισθήσεις μου, μετά μου πρόσφερε ένα πιάτο, ρώτησα αν ήταν κοκαΐνη, είπε ναι, αλλά στην πραγματικότητα δεν ήταν γιατί δεν θυμάμαι τίποτα άλλο.»

Το 2008 η Τζούλι ήταν μόλις 13 ετών. Αυτό δεν είναι το πραγματικό της όνομα. Επί δύο χρόνια ήταν το θύμα βιασμού μιας ομάδας πυροσβεστών που υπηρετούσαν στο Παρίσι.

«Κολακεύτηκα που ένας πυροσβέστης μου έδειξε ενδιαφέρον..Με πολιορκούσε συνέχεια και τα φτιάξαμε.Τη μέρα που ήρθε σπίτι μου με βίασε.Όλα άλλαξαν…»

Η «Τζούλι» γνώρισε τον Πιερ όταν είχε πάθει μία σοβαρή κρίση πανικού.Στην αρχή τη βοήθησε και μετά άρχισε να τη φλερτάρει

«Μου έδωσε το τηλέφωνο του..Το επανέλαβε στο πάρκο, στο αυτοκίνητο.Ένας με βίασε στην τουαλέτα της ψυχιατρικής κλινικής …»

Ένα βράδυ ο Πιέρ έφερε τρεις συναδέλφους του πυροσβέστες. Την πίεσαν να συνευρεθούν και οι τρεις. Εκείνη στην αρχή αρνήθηκε αλλά μετά υποχώρησε γιατί – όπως είπε- τρομοκρατήθηκε

Η έρευνα διήρκεσε οκτώ χρόνια, και τον Ιούλιο του 2019, ο δικαστής αποφάσισε να απορρίψει τις κατηγορίες για βιασμό.

Η Τζούλι άσκησε έφεση.

Η γαλλική νομοθεσία θεωρεί αδίκημα για κάποιον που είναι σε θέση ισχύος να κάνει σεξ με άτομο ηλικίας κάτω των 18 ετών.

Η νέα εκδίκαση της υπόθεσης κατέβασε τους δρόμους και πάλι τις γυναικείες οργανώσεις

Αν οι πυροσβέστες δικαστούν για βιασμό αναμένεται να θεσπιστεί νέα νομολογία σταθμός.

Δε θα χρειάζεται απόδειξη χρήσης βίας για την καταδίκη ενός βιαστή ανηλίκου κάτω των 15 ετών.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 08/02/2021