Κόσμος

Παγετός και προβλήματα στις μετακινήσεις από τις χιονοπτώσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ

08.02.2021 | 13:32 Eνσωμάτωση

Δριμύ ψύχος πάνω από τη βόρεια και κεντρική Ευρώπη. Σφοδρή χιονοθύελλα σάρωσε την Ολλανδία ενώ προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις στη Γερμανία. Την ίδια στιγμή, η καταιγίδα Ντάρσι που προκαλεί χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις σφυροκοπά τη Βρετανία. Χιονοπτώσεις και στις ΗΠΑ ενώ κόβει την ανάσα βίντεο που δείχνει χιονοστιβάδα να σκεπάζει σκιέρ στη Γιούτα.

Σαν σκηνή από ταινία δράσης η χιονοστιβάδα κατρακυλά με δύναμη από το βουνό. Η ομάδα των σκιέρ το αντιλαμβάνεται όταν είναι ήδη αργά και τρέχει να σωθεί. Λόγω της απίστευτης ψυχραιμίας των πέντε σκιέρ αλλά και της τύχης τους σώθηκαν όλοι.

Ένα κάτασπρο λευκό πέπλο αντίκρυσαν όσοι ξύπνησαν το πρωί στην Ολλανδία. Αυτοκίνητα, δέντρα και δρόμοι άσπρισαν μέσα σε μερικές ώρες. Η μετακίνηση γίνεται πλέον μόνο με …χιονοπέδιλα. Η ισχυρή χιονοθύελλα που σάρωσε χθες τη χώρα ήταν η πρώτη που πλήττει τη χώρα τα τελευταία 10 χρόνια. Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ολλανδίας εξέδωσε «κόκκινη» προειδοποίηση λόγω των ανέμων που μπορεί να φθάσουν τα 90 χλμ. την ώρα και του «πολικού ψύχους». Τα παιδιά όμως βρήκαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν.

Στη Γερμανία, ένα παχύ στρώμα πάγου κάλυψε τα αυτοκίνητα και προκάλεσε παγετό στους δρόμους. Οι χιονοπτώσεις προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία των τραίνων στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία αλλά και στις μετακινήσεις.

Η καταιγίδα Ντάρσι σφυροκοπά τη Βρετανία. Με θερμοκρασίες στους – 13 βαθμούς κελσίου οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για δέκα πολύ κρύες μέρες. Το πολικό ψύχος ανάγκασε ορισμένα εμβολιαστικά κέντρα να κλείσουν στη βόρεια Αγγλία.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 08/02/2021