Πολιτική

Οξύνεται η πολιτική κόντρα για το πρωθυπουργικό γεύμα στην Ικαρία

08.02.2021 | 20:37

Σημείο τριβής για κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να αποτελεί το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ικαρία, με τον Αλέξη Τσίπρα να μιλάει για εκδήλωση απίστευτης αλαζονείας και να καταθέτει ερώτηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση πάντως θεωρεί ότι με την όλη συζήτηση επιχειρείται να σκιαστεί σκόπιμα η ουσία της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Ικαρία. Σε αυτό το κλίμα, εντύπωση προξενεί το "καρφί" της Ντόρας Μπακογιάννη, που δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να είχε προστατευτεί.

Να αφήσει πίσω της την υπόθεση του πρωθυπουργικού γεύματος και των εικόνων συνωστισμού έξω από το σπίτι του βουλευτή Χριστόδουλου Στεφανάδη στην Ικαρία θέλει η κυβέρνηση. Ενδεικτική η μία και μοναδική απάντηση που έδωσε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Στη Βουλή ωστόσο φέρνει το θέμα ο Αλέξης Τσίπρας. . Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για παραβίαση των μέτρων περιορισμού λόγω κορωνοϊού από τον ίδιο τον πρωθυπουργό αφήνοντας μάλιστα υπόνοιες για αιτία μείζονων πολιτικών εξελίξεων.

Για αυθόρμητες εκδηλώσεις αγάπης στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητ5σοτάκη έκανε λόγο ο Υπουργός Εσωτερικών για δικαιολογήσει τις εικόνες συνωστισμού και το μεγάλο τραπέζι που στήθηκε από τον Βουλευτής της ΝΔ Χριστόδουλο Στεφανάδη.

«Όταν εμφανίζεται πολιτικός, μάλιστα του διαμετρήματος και της εμβελείας του συγκεκριμένου Πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τι να κάνουμε τώρα και τον σέβονται και τον αγαπά ο ελληνικός λαός, θα υπάρχουν αναπόφευκτα, ό,τι μέτρα και να πάρεις, κάποιες εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπό του.»

Σκληρή κριτική σε όσους οργάνωσαν το κορωνογεύμα με τα 40 άτομα στο σπίτι του Βουλευτής της ΝΔ στην Ικαρία άσκησε ο Ντόρα Μπακογιάννη.

«Οι άνθρωποι οι οποίοι είχαν την ευθύνη της επίσκεψης θα έπρεπε να έχουν στο μυαλό τους ότι η εικόνα μετράει πάρα πολύ και να λάβουν τα μέτρα τους να προστατέψουν τον πρωθυπουργό.»

«Οι κήνσορες της ατομικής ευθύνης και της ενσυναίσθησης εξαιρούν τους εαυτούς τους από τα μέτρα. Αλήθεια, γιατί δεν μπήκε πρόστιμο στον κ. Στεφανάδη;»

Οι εικόνες της Ικαρίας απασχόλησαν και το διεθνή Τύπο.

Ο Έλληνας Πρωθυπορυγός επικρίνεται για γεύμα με 40 άτομα, γράφει ο Γκάρντιαν,

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατηγορείται πάλι για παραβίαση των κανόνων του λοκντάουν για τον κορωνοϊό, γράφει στο τίτλο του το politico.

Σε ανάλογο ύφος και τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα του bbc και των ΝΥΤ.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 08/02/2021

Πολιτική