Ελλάδα

Κορωνοϊός: Στην «εντατική» το εμπόριο – Άδειασαν οι εμπορικοί δρόμοι

08.02.2021 | 20:20

Νέο ξεκίνημα για μια ακόμη φορά για το εμπόριο, καθώς σήμερα για πρώτη ημέρα τα καταστήματα λειτούργησαν και πάλι μόνο με click away.

Lockdown Μαρτίου θύμιζε σήμερα ο εμπορικότερος δρόμος της Αθήνας. Στην έρημη Ερμού, ελάχιστοι καταναλωτές ψώνισαν με τη μέθοδο click away.

«Ένας στους δυο θα κλείσει»

Στόχος του εμπορικού κόσμου ήταν να σωθεί ο μισός τζίρος των εκπτώσεων, που ανέρχεται παραδοσιακά στα 5 δισεκατομμύρια ευρώ. Τελικά, μέχρι σήμερα έχει επιτευχθεί μόνο το 15% του τελικού στόχου.

Την Κυριακή του Αγίου Βαλεντίνου θέλουν να «σώσουν» οι ανθοπώλες και ζητούν να ανοίξουν τα καταστήματά τους στις 14 Φεβρουαρίου, έστω με click away.

Τα πρώτα «λουκέτα» στην εστίαση

Οι επιχειρηματίες της εστίασης βρίσκονται ακόμη σε πιο δεινή θέση και δεν είναι λίγοι εκείνοι που ήδη έχουν έτοιμο το πωλητήριο της επιχείρησής τους.

Με ένα βίντεο που ανήρτησαν στο διαδίκτυο, ο κύκλος επαγγελματιών εστίασης ζητά στήριξη του κλάδου.

Μπρος – πίσω για το take away

Η προσπάθεια συνδυασμού διάσωσης του τζίρου και μέτρων κατά του κορωνοϊού οδήγησε την κυβέρνηση σε μπρος πίσω το Σαββατοκύριακο.

Έτσι, αν και την Παρασκευή είχε απαγορευτεί το take away για τα Σαββατοκύριακα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, το πρωί του Σαββάτου υπήρξε άρση της απαγόρευσης για τη συγκεκριμένη ημέρα και λίγες ώρες αργότερα αποφασίστηκε οριστικά να επιτρέπεται το take away όλες τις μέρες της εβδομάδας.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 08/02/2021

Ελλάδα