Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τα κρούσματα σε σχολεία & τις μεταλλάξεις

08.02.2021 | 16:49

Με τρεις ταχύτητες λειτουργούν από σήμερα τα σχολεία όλης της χώρας.

Εκπαίδευση τριών ταχυτήτων

Σε Πάτρα, Χαλκίδα και Άγιο Νικόλαο Κρήτης επιστρέφει η τηλεκπαίδευση για όλες τις βαθμίδες, ενώ κλειστά θα παραμείνουν γυμνάσια και λύκεια σε Θήρα και Μύκονο.

Στην Αττική, συνεχίζεται η δια ζώσης εκπαίδευση σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια, με την αγωνία των γονιών ωστόσο να κορυφώνεται.

«Φοβάμαι πάρα πολύ. Ακούμε για κρούσματα, μεταλλάξεις. Είχαμε και κρούσματα στο σχολείο και σκέφτεσαι θα το φέρουν σπίτι; Θα παίρνουν τα μέτρα όσο πρέπει; Γιατί δεν είναι στη δικιά σου ευχέρεια να τους βλέπεις αν φοράνε μάσκα, βάζει αντισηπτικό κτλ».

Με το ένα τμήμα να κλείνει μετά το άλλο λόγω κρουσμάτων, αρκετοί είναι οι γονείς που έχουν δεύτερες σκέψεις να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο.

«Φυσικά μας ανησυχεί και μόλις ακούσαμε τον Γενάρη ότι ανοίγουν είμασταν σε δίλημμα».

Κλειστά σχολεία στην Καλλιθέα

Σε κόκκινο συναγερμό παραμένει η Καλλιθέα μετά τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων σε νηπιοτροφείο, ενώ από σήμερα δε λειτουργούν το 13ο δημοτικό και το ειδικό σχολείο της περιοχής.

«Όλα τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των θετικών στον κορωνοϊό, είναι απόλυτα καλά στην υγεία τους, ασυμπτωματικά και σε εξαιρετική διάθεση. Και οι θετικές στον κορωνοϊό εργαζόμενες είναι στην πλειοψηφία τους με ελαφρά συμπτώματα και αναρρώνουν στις οικίες τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το νηπιοτροφείο.

Διασωληνωμένη καθηγήτρια αγγλικών

Διασωληνωμένη παραμένει η καθηγήτρια αγγλικών που διδάσκει σε τρία δημοτικά της Αθήνας.

Από τους μοριακούς ελέγχους διαπιστώθηκε μεγάλη διασπορά με αποτέλεσμα να κλείσουν και οι 3 σχολικές μονάδες.

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει η διασπορά του ιού στις σχολικές δομές του Ρεθύμνου, ενώ σε προληπτική καραντίνα βρίσκονται 100 μαθητές.

«Ενδεχομένως οφείλεται στη μετάλλαξη»

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα μεταλλαγμένα στελέχη να σχετίζονται με τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στα σχολεία.

Υπέρ του κλεισίματος των σχολείων τάχθηκε ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης, υποστηρίζοντας πως αν παραμείνουν ανοιχτά οι επιπτώσεις θα είναι μεγαλύτερες.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, το υπουργείο Παιδείας θα αναγκαστεί άμεσα να κλείσει τα σχολεία όλων των βαθμίδων, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 08/02/2021

Ελλάδα