Ελλάδα

Έκρηξη σε υποσταθμό στον Ασπρόπυργο βύθισε στο σκοτάδι Αττική και Πελοπόννησο

08.02.2021 | 13:11 Eνσωμάτωση

Στο σκοτάδι βυθίστηκαν χθες το βράδυ αρκετές περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε μετά από ισχυρή έκρηξη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Κουμουνδούρου, στον Ασπρόπυργο.

Ο μετασχηματιστής στο κέντρο υπερύψηλής τάσης στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου καίγεται ολοσχερώς, με τις φλόγες να καταστρέφουν τα πάντα και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες βυθίζονται ταυτόχρονα στο σκοτάδι.

Λίγο μετα τις 11 το βραδύ της Κυριακής μια ισχυρή έκρηξη που έγινε αισθητή σε απόσταση χιλιομέτρων προκάλεσε την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν μεγάλη όμως σχεδόν τα μισά νοικοκυριά της Αττικής αλλά και αρκετά της Πελοποννήσου έμειναν χωρίς ρεύμα.

Τα υλικά που καίγονται από τις φλόγες αναγκάζουν τον επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων να ζητήσει ενισχύσεις.

Η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε 18 περιπτώσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες που ακινητοποιήθηκαν λόγω της διακοπής ρεύματος από την πυρκαγιά που ξέσπασε στους μετασχηματιστές του ΑΔΜΗΕ.

Από το μπλακαουτ καταστράφηκαν 66 δόσεις του εμβολίου στο Δρομοκαίτειο όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις μετασχηματιστές του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 08/02/2021