Ελλάδα

Εφιαλτική πρόβλεψη: Πάνω από 100.000 ενεργά κρούσματα στην Αττική

07.02.2021 | 19:58

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα υπάρξει διασπορά και των μεταλλαγμένων στελεχών και του κυρίαρχου στελέχους. Στην κορύφωση του το τρίτο κύμα θα φτάσει τον Μάιο και βέβαια μέχρι τότε θα είμαστε κλεισμένοι μέσα. Κρίσιμη ημερομηνία είναι η 21η Μαρτίου για την πληρότητα των ΜΕΘ.

Έκρηξη κρουσμάτων, κυριαρχία μεταλλάξεων και γεμάτες εντατικές έως τα τέλη Μαρτίου προβλέπουν οι ειδικοί για τη χώρα μας, με την κορύφωση του τρίτου κύματος να έρχεται κοντά στο Πάσχα.

Οι προβλέψεις για το λεκανοπέδιο είναι εφιαλτικές. Τα στοιχεία δείχνουν ότι 100.000 κάτοικοι των Αθηνών είναι θετικοί στον ιό. Η Αττική βράζει και είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των λοιμωξιολόγων.

Τα μοντέλα δείχνουν γεμάτες εντατικές τον Μάρτιο με το σύστημα υγείας να πιέζεται και την κορύφωση του τρίτου κύματος να έρχεται το Πάσχα.

«Στην κορύφωση του το τρίτο κύμα θα φτάσει τον Μάιο, γύρω στο Πάσχα, αλλά ίσως μια κρίσιμη ημερομηνία είναι η 21η Μαρτίου, οπότε και θεωρώ ότι θα υπάρχει πίεση στις ΜΕΘ της Αττικής. Αυτή τη στιγμή η πληρότητα τους βρίσκεται στο 65% και την 21η Μαρτίου εκτιμώ ότι θα φτάσει στο 100%, αν δε ληφθούν μέτρα».

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις και για τη Θεσσαλονίκη , όπου τα στοιχεία από λύματα δείχνουν αύξηση του ιικού φορτίου κατά 50%.

Καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι μεταλλάξεις του ιου, καθώς υπάρχει φόβος ότι τελικά θα κυριαρχήσουν.

Αν τα μέτρα που ελήφθησαν δεν φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα τότε η επιτροπή των επιδημιολόγων θα βάλει τη χώρα σε αυστηρή καραντίνα, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 07/02/2021

Ελλάδα