Κόσμος

Ινδία: Αγνοούνται πάνω από 100 άνθρωποι μετά την κατάρρευση φράγματος

07.02.2021 | 21:02

Μια απίστευτη τραγωδία έγινε στην Ινδία όπου κατέρρευσε φράγμα και τα ορμητικά νερά κατέκλυσαν ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο και τα γύρω χωριά. Εξίσου απίστευτη μοιάζει η διάσωση 15 ανθρώπων, μέσα από όγκους λάσπης! Πάντως εξακολουθούν να αγνοούνται περισσότερα από 100 άτομα.

Με έναν εκκωφαντικό κρότο το φράγμα γίνεται κομμάτια. Τα ορμητικά νερά παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους…

Το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο κατακλύζεται από όγκους λάσπης και βράχων που κυλούν με μεγάλη ταχύτητα μέσα στο φαράγγι αυτό στη βόρεια Ινδία, μετά την κατάρρευση παγετώνα των Ιμαλαϊων…

Και όμως, όταν υποχώρησαν τα νερά, μέσα από το πέπλο της λάσπης που είχε καλύψει τα πάντα, τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν επιζώντες.

Πρώτα έναν υπάλληλο, μέσα από αγωγό του εργοστασίου,και λίγο αργότερα ακόμα 14 ανθρώπους που είχαν βρει καταφύγιο σε άλλα τούνελ. Όμως δεκάδες αγνοούνται.

Οι διασώστες ανέσυραν επίσης 7 νεκρούς. Προηγουμένως οι ινδικές αρχές έκαναν λόγο για 100 έως 150 αγνοούμενους, υπαλλήλους του εργοστασίου και χωρικούς. Η τραγωδία αναζωπύρωσε τη συζήτηση για την ανθρώπινη παρέμβαση στα Ιμαλάια, για τα οφέλη και τους κινδύνους από την κατασκευή φραγμάτων σε πολύ ορεινές περιοχές.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 07/02/2021

Κόσμος