Ελλάδα

«Βροχή» οι καταγγελίες για βία στον χώρο του θεάματος

05.02.2021 | 13:32

«Βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες γυναικών από τον καλλιτεχνικό χώρο για σεξουαλική παρενόχληση ή και κακοποίηση την οποία υπέστησαν σε κάποια στιγμή της καριέρας τους.

Μετά την καταγγελία της Τζένης Μπότση, της Αγγελικής Λάμπρη και της Λουκίας Μιχαλά για σκηνοθέτη και ηθοποιό, ακολούθησαν καταγγελίες της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους, της Πηνελόπης Αναστασοπούλου και της Λένας Δροσάκη κατά πασίγνωστου ηθοποιού, για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, αντισυναδελφική και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά.

Η καταγγελία έγινε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Και οι τρεις γυναίκες ζητούν τη διαγραφή του συναδέλφου τους από το Σωματείο.

Πριν από λίγες ημέρες, η ερμηνεύτρια και δασκάλα φωνητικής Λυδία Σέρβου είχε περιγράψει μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Facebook τη σεξουαλική επίθεση που είχε δεχτεί σε ηλικία μόλις 15 ετών από γνωστό μουσικοσυνθέτη στο σπίτι του, τον οποίο αρχικά δεν είχε κατονομάσει.

Επιφυλάξεις εκφράζουν δικηγόροι για την νομιμότητα αυτών των δημόσιων καταγγελιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες θα έρθουν στο φως κι άλλες καταγγελίες από ανθρώπους του θέατρου και του κινηματογράφου.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 05/02/2021

Ελλάδα