Ελλάδα

Τεράστιο το οικονομικό κόστος από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

05.02.2021 | 13:40

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα εκτός από το ανθρώπινο και το περιβαλλοντικό κόστος, επιφέρουν και τεράστια οικονομική καταστροφή.

Ειδικοί στη χώρα μας υπολογίζουν πως οι ζημιές από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, θα φτάσουν τα 700 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα χρόνια, αν δεν ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπισή της, άμεσα.

Δρόμοι καταρρέουν. Σπίτια πλημμυρίζουν. Καλλιέργειες και περιουσίες χάνονται. Από σφοδρές καταιγίδες και άλλα ακραία φαινόμενα. Καταστροφές με τεράστιο οικονομικό κόστος για τη χώρα μας.

Από τις υποδομές που πρέπει να φτιαχτούν μέχρι τις ιδιοκτησίες των πολιτών που θα χρειαστεί να αποζημιωθούν, οι επιπτώσεις τις κλιματικής αλλαγής φαίνεται πως στοιχίζουν πολύ ακριβά.

Ακραία καιρικά φαινόμενα εμφανίζονται πλέον πιο συχνά και πιο έντονα λόγω κλιματικής αλλαγής. Το 2020 εκδηλώθηκαν στη χώρα μας 25 επεισόδια, με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Ειδικοί τονίζουν πως θα πρέπει να ληφθούν άμεσα υπόψη η κλιματικοί κίνδυνοι καθώς το κόστος από τη μη ανάληψη δράσης είναι μεγαλύτερο από το κόστος δράσης.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 05/02/2021

Ελλάδα