Ελλάδα

Σχολεία : SOS από τη διασπορά του κορωνοϊού σε μαθητές σε όλη την Ελλάδα

05.02.2021 | 16:55

Εικόνες συνωστισμού, τα αυξανόμενα λουκέτα σε σχολεία και οι όλο και περισσότερες εισαγωγές παιδιών στα νοσοκομεία έχουν σημάνει συναγερμό.

Μέσα σε δυο εβδομάδες, 20 παιδιά με κορωνοϊό νοσηλεύτηκαν στο «Αγλαΐα Κυριακού» όταν τον περασμένο Δεκέμβριο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν είχαν σχεδόν κανένα περιστατικό.

Στην Πάτρα, ένα 10χρονο αγόρι – θετικό στον κορωνοϊό – εισήχθη μετά από λιποθυμικό επεισόδιο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείου του Ρίου, όπου νοσηλεύεται κι ένα βρέφος 2 μηνών.

Σχεδόν 300 σχολικές μονάδες και τμήματα βάζουν «λουκέτο» λόγω κρουσμάτων με σχεδόν τα μισά να βρίσκονται εντός του λεκανοπεδίου.

Σήμερα συμπληρώνονται 4 εβδομάδες λειτουργίας των δημοτικών και μίας των γυμνασίων, με ήδη 332 σχολικές Μονάδες, να έχουν εντοπίσει κρούσματα.

Όπως κατέγραψε το πρωί η κάμερα του LIVE NEWS, οι αποστάσεις έξω από τις τάξεις είναι αδύνατον να τηρηθούν.

«Κόκκινα» σχολεία σε όλη τη χώρα

Στην κόκκινη επιδημιολογικά Αχαΐα, σε 11 σχολεία έχουν κλείσει τμήματα, ενώ 3 σχολικές μονάδες έχουν αναστείλει εξ ολοκλήρου τη λειτουργία τους.

Στην Κρήτη, νέα κρούσματα ανιχνεύτηκαν σε 15 σχολεία ενώ στο μικροσκόπιο έχει μπει το Λασίθι του οποίου τα περιστατικά πιθανόν συνδέονται με το βρετανικό στέλεχος.

Στη Λαμία εντοπίστηκαν 10 κρούσματα σε δύο συστεγασμένα δημοτικά με αποτέλεσμα να κλείσουν και τα δύο. Ο δάσκαλος της Λαμίας παρουσίασε συμπτώματα την Πέμπτη και δεν πήγε στο μάθημα. Την επομένη διαγνώστηκε θετικός στον ιό ωστόσο, κάποιοι είχαν κρίνει σκόπιμο να έχουν ήδη στείλει νωρίτερα τους 24 μαθητές του στην εκκλησία για να κοινωνήσουν.

Κρούσματα σε 20 σχολεία εντοπίστηκαν και στη Θεσσαλονίκη.

Πάντως η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, αποκάλυψε στο LIVE NEWS, πως το κλείσιμο των σχολείων δεν βρίσκεται καν στην ατζέντα των λοιμωξιολόγων.

Από σήμερα και για 3 ημέρες θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της Χαλκίδας προκειμένου να απολυμανθούν για προληπτικούς λόγους και οι 131 σχολικές μονάδες του δήμου.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 05/02/2021

Ελλάδα