Υγεία

Κορωνοϊός : Τα εμβόλια στη μάχη των μεταλλάξεων – Αντιμέτωπη με τις ευθύνες της η Ευρωπαϊκή Ένωση

05.02.2021 | 17:52

Έντονη είναι ανησυχία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τις μεταλλάξεις.

Ο Οργανισμός προτρέπει να επιταχυνθεί η εκστρατεία εμβολιασμού καθώς υπάρχει κίνδυνος τα εμβόλια να μην ανταποκρίνονται αποτελεσματικά.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ινστιτούτου Ρόμπερτ Κόχ στη Γερμανία, Λόταρ Βίλερ, τόνισε ότι ο κορωνοϊός είναι τώρα πολύ πιο επικίνδυνος λόγω των ανεξέλεγκτων μεταλλάξεων.

Το εμβόλιο της μιας δόσης στις ΗΠΑ

Aίτηση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ για τη χορήγηση Άδειας Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης για το εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού υπέβαλε η Johnson & Johnson.

Το αίτημα έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση ότι το εμβόλιο μιας δόσης της Johnson & Johnson έδειξε αποτελεσματικότητα της τάξης του 66% έναντι της λοίμωξης από κορωνοϊό.

Η εταιρία υποστηρίζει επίσης ότι είναι πολύ αποτελεσματικό με τις μεταλλάξεις.

Ξαφνικό φλερτ της Ευρώπης για το Sputnik

Το περιοδικό POLITICO αποκάλυψε ότι υπάρχουν υπόγειες πιέσεις για να σπάσουν οι πατέντες των εμβολίων.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ε.Ε. «θα μπορούσε να υιοθετήσεις επείγοντα μέτρα» επικαλούμενη την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργηθεί από τις ελλείψεις εμβολίων.

Την ίδια στιγμή, επίθεση φιλίας έκανε η ΕΕ στη Ρωσία μετά συνάντηση του Ζοζέπ Μπορέλ με τον Σεργκέι Λαβρόφ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που δέχεται, δικαίως, πυρά από όλες τις πλευρές για τους χειρισμούς της στο ζήτημα της γρήγορης διανομής των εμβολίων παραδέχθηκε λάθη και προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν και άλλα εμβόλια.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 05/02/2021

Υγεία