Ελλάδα

Ψηφιακή μετάβαση από αύριο για Μαγνησία, Σποράδες, Σκύρο

04.02.2021 | 13:50 Eνσωμάτωση

Εξαπλώνεται το ψηφιακό σήμα της DIGEA σε όλη τη χώρα. Σειρά τώρα έχουν η Μαγνησία, οι Σποράδες, η Βόρεια Εύβοια η Καρδίτσα και η Λάρισα.

Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της ψηφιακής μετάβασης στο ανατολικό ηπειρωτικό και νησιωτικό τμήμα της χώρας, επόμενοι γεωγραφικοί σταθμοί της ΕΡΤ και της DIGEA για τη μετάβαση στις τελικές, διεθνώς κατοχυρωμένες, συχνότητες είναι η Μαγνησία, η Σκύρος, οι Σποράδες καθώς και τμήματα της Βόρειας Εύβοιας, της Καρδίτσας και της Λάρισας.

Η μετάβαση σε αυτές τις περιοχές θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση και το κοινό χρονοδιάγραμμα των δύο ψηφιακών παρόχων, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου 2021 και τα Κέντρα Εκπομπής που θα επηρεαστούν είναι:

  • Σωρός
  • Πήλιο
  • Σκιάθος
  • Σκόπελος
  • Σκύρος.

Σημειώνεται ότι οι τηλεθεατές των περιοχών αυτών θα πρέπει να προβούν σε επανασυντονισμό των δεκτών τους στις νέες συχνότητες και δεν χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε αγορά νέου εξοπλισμού.Όσοι τηλεθεατές διαθέτουν δέκτη High Definition θα μπορούν να παρακολουθούν τους τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας και σε Υψηλή Ευκρίνεια.

Υπενθυμίζεται πως με τη δεύτερη φάση της ψηφιακής μετάβασης, που πραγματοποιείται βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας, οι τηλεοπτικοί σταθμοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί, θα εκπέμπονται στις τελικές διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες, ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνεται φάσμα για την ανάπτυξη εφαρμογών 5G.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 04/02/2021