Υγεία

Πάτρα: Μάχη για να μην διασωληνωθεί ο 9χρονος που νοσεί από κορωνοϊό

04.02.2021 | 17:20 Eνσωμάτωση

Για την πορεία της υγείας του 9χρονου Μάριου μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο κ. Γαβριήλ Δημητρίου, Διευθυντής της Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Ρίου.

Μάχη για να μη διασωληνωθεί ο 9χρονος Μάριος, που νοσεί από κορωνοϊό, δίνουν οι γιατροί στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Ο κ. Γαβριήλ Δημητρίου, Διευθυντής της Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Ρίου, μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την κατάσταση της υγείας του μικρού.

«Αυτό που έχει ο μικρός είναι η εικόνα της νόσου που υπάρχει στους μεγάλους. Εξελίσσεται αργά και σταθερά. Στους μεγάλους βλέπουμε γύρω στις οκτώ μέρες να εκδηλώνουν την βαριά συμπτωματολογία. Δεν μπορείς να πεις με σιγουριά τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Προσπαθούμε να μην διασωληνωθεί, παίρνει την αγωγή που προβλέπεται, χρειάζεται 60% οξυγόνο. Στις μονάδες είναι δύσκολο να προβλέψεις τα πράγματα.

Η μητέρα το βρετανικό στέλεχος έχει. Έχουν περιγραφεί διεθνώς περιστατικά πολλά. Στην Ελλάδα δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι παρόμοιο. Η Covid κάνει μια υπεραντίδραση στον οργανισμό, αυτό συμβαίνει σε πολλούς ενήλικες.»

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 04/02/2021