Κόσμος

Κόντρα Άγκυρας – Ουάσινγκτον για το πανεπιστήμιο του Βοσπόρου

04.02.2021 | 18:46

Συνεχίζονται οι φοιτητικές διαμαρτυρίες στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου για το διορισμό του πρύτανη Μελίχ Μπουλού από τον Τούρκο πρόεδρο, με συλλήψεις απαντά το καθεστώς Ερντογάν, ενώ στο θέμα παρενέβησαν και οι ΗΠΑ.

Το πανεπιστημίο του Βοσπόρου θεωρείται το πιο «φιλελεύθερο» ως προς τις ιδέες του. Ο Ερντογάν λέει τους φοιτητές που διαμαρτύρονται «τρομοκράτες» και η κατάσταση μοιάζει να ξεφεύγει του ελέγχου.  Σχεδόν 15 ημέρες δεν λέει να πέσει το θερμόμετρο στην γειτονική χώρα.

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν όσα συμβαίνουν στην Τουρκία με ανακοίνωσε του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Παρακολουθούμε από κοντά τις ειρηνικές διαδηλώσεις κατά του διορισμού ενός νέου πρύτανη» στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Ανησυχούμε για τις συλλήψεις φοιτητών και άλλων διαδηλωτών», πρόσθεσε.

Την Τρίτη, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού αποκάλεσε, σε ανάρτησή του στο Twitter «διεστραμμένους ΛΟΑΔ» τους φοιτητές που διαδηλώνουν

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 04/02/2021

Κόσμος