Ελλάδα

Επέλαση του κορωνοϊού στην Αχαΐα – Αγωνία για τον 9χρονο στη ΜΕΘ

04.02.2021 | 18:30

Μάχη για να αποφύγουν τη διασωλήνωση του 9χρονου Μάριου, που νοσεί από κορωνοϊό, δίνουν οι γιατροί στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Την ίδια ώρα, σε κατάσταση «πολέμου» με τον κορωνοϊό βρίσκεται ολόκληρη η Αχαΐα, με την βρετανική μετάλλαξη να πολιορκεί την Πάτρα.

Ήδη, μεγάλη ανησυχία έχουν προκαλέσει τα 82 κρούσματα του τελευταίου 24ωρου, οι 38 νοσηλείες στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου και τον «Άγιο Ανδρέα» αλλά και οι νέες πηγές διασποράς του ιού που εντοπίζονται καθημερινά.

Η επέλαση του κορωνοϊού στην πόλη βεβαιώνεται από επίσημα στοιχεία.

Η Αχαΐα έχει ήδη 219 ενεργά κρούσματα, με τα 183 να βρίσκονται στην Πάτρα. 11 κρούσματα βρετανικής μετάλλαξης έχουν ήδη εντοπιστεί.

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί και ο αυξημένος αριθμός των στενών επαφών των ενεργών κρουσμάτων που αγγίζει τους 435, ενώ οι 147 εμφανίζουν ήδη συμπτώματα.

Στην Αχαΐα τρία σχολεία και δύο βρεφονηπιακοί σταθμοί βρίσκονται σε αναστολή, όπως επίσης και 14 τμήματα σχολείων. η αποχή αγγίζει το 50% σε γονείς που αρνούνται να πάνε τα παιδιά τους στα σχολεία.

11 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν σε νοσηλευτές στο νοσοκομείο στο Ρίο, μετά και την συρροή στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, του μεταλλαγμένου βρετανικού στελέχους. Έως τώρα έχει εμβολιαστεί μόλις το 50% του υγειονομικού.

Παρά τις συνεχείς συστάσεις των ειδικών, στη πόλη της Πάτρας, η κίνηση στους δρόμους ήταν και σήμερα, αυξημένη.

Αρκετοί εκμεταλλεύτηκαν την ηλιόλουστη μέρα και βγήκαν στις πλατείες.

Κι ενώ όλοι περιμένουν με αγωνία εάν θα χρειαστεί τις επόμενες ημέρες να ληφθούν επιπλέον μέτρα για την αναχαίτηση της διασποράς του κορωνοϊού, περισσότερα από 300 άτομα συμμετείχαν το μεσημέρι και διαδήλωσαν στο κέντρο της Αχαϊκής πρωτεύουσας στα πλαίσια του Πανεκπαιδευτικού Συλλαλητηρίου.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 04/02/2021

Ελλάδα