Ελλάδα

Κορωνοϊός : Τελευταία προειδοποίηση πριν το «τσουνάμι» κρουσμάτων – Φόβοι για επικράτηση της μετάλλαξης στην Αττική

04.02.2021 | 16:43

Η παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα στην Βουλή επιβεβαίωσε τους χειρότερους εφιάλτες όλων για την επόμενη ημέρα. Ο κορωνοϊός είναι εδώ και εξαπλώνεται ακάθεκτος και φονικός. Αν δεν προσέξουμε θα ζήσουμε την μοίρα της Πορτογαλίας. Οι συνάδελφοι του συμφωνούν πως είμαστε μπροστά στην πύλη για τον Αρμαγεδδώνα.

«Δεν είναι εύκολο να αγοράζεις ψυγεία να έχεις 300 νεκρούς την ημέρα» ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Σοκ από την παραδοχή Σύψα

«Τα στοιχεία καταστροφικά» ανέφερε ο Νίκος Σύψας. « Αν επικρατήσει η μετάλλαξη θα έχουμε πρόβλημα».

Η επιτροπή των ειδικών λοιμοξιολόγων προχωράει σε μπαράζ συνεδριάσεων. Και την Πέμπτη και την Παρασκευή. Δεν υπάρχει λεπτό για χάσιμο αφού ο κορωνοϊός καλπάζει σαν αφηνιασμένο άλογο και επιβάλλει τον ρυθμό του

«Έχουμε αύξηση στην Αθήνα την παρακολουθούμε με αγωνία. Κάνουμε εκτιμήσεις για μεταλλάξεις αν επικρατήσει θα έχουμε πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Αυτοί είναι οι αδιανόητοι αριθμοί του τρόμου στην Αττική. Η αυξητική τάση πανδημίας στο 77,9%, 3.791 ενεργά κρούσματα και μία πρόβλεψη σοκ για πάνω από 1.100 κρούσματα τη μέρα στο εξής σε όλη την χώρα.

Στο μικροσκόπιο οι ασυμπτωματικοί νέοι

Ο κόσμος θέλει να μάθει δύο πράγματα. Το ένα είναι να δούμε τι θα γίνει αύριο και το άλλο πως φτάσαμε εδώ. Στο δεύτερο ερώτημα η απάντηση φαίνεται πως κρύβεται στην νεολαία.

Στο τραπέζι είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 , οι εντατικοί έλεγχοι ακόμα και το ολικό κλείσιμο λιανεμπορίου.

«Βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο σε ένα σημείο καμπής θα εκτιμήσουμε και θα αξιολογήσουμε όλα τα δεδομένα τα οποία θα τεθούν» ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Πότε όμως θα φτιάξουν τα πράγματα; Οι ειδικοί δεν μασάνε τα λόγια τους, μόνο όταν θα κάνουν πάρα πολλοί το εμβόλιο μπορεί να υποχωρήσει ο κορωνοϊός είπε ο Σωτήρης Τσίοδρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στους υγειονομικούς να μιλήσουν στους συνάδελφους τους που δεν κάνουν το εμβόλιο.

Η κατάσταση είναι πραγματικά ανησυχητική ειδικά στην Αττική.

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία, το υπουργείο υγείας δεν αφήνει περιθώριο εφησυχασμού αφού τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 78%.

Ένα 40% μάλιστα αφορά μεταλλάξεις, καθώς βλέπουμε το βρετανικό στέλεχος να επικρατεί σε άλλες περιοχές.

Αυτό που ανησυχεί πάρά πολύ, 45%-50% αύξηση των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία και σύμφωνα με τα επιδημιολογικά μοντέλα στα μέσα Φεβρουάριου θα αυξηθεί η πίεση στα νοσοκομεία και αν αυτή η τάση δεν ανακοπεί, τον Μάρτιο θα μιλάνε για 600 διασωληνωμένους στα νοσοκομεία.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 04/02/2021

Ελλάδα