Πολιτική

Επίσημη «πρώτη» των γαλλικών μαχητικών RAFALE στην Ελλάδα

04.02.2021 | 20:59 Eνσωμάτωση

Εντυπωσίακές εικόνες με τα υπερσυγχρονα Γαλλικά μαχητικά Rafalle να πετούν πάνω από την Τανάγρα κατέγραψαν οι κάμερες του Μέγκα και όλα αυτά στο πλαίσιο της πολυεθνκής άσκησης Σκύρος . Ενθουσιώδης η υποδοχή από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο οποίος μπήκε στο πιλοτήριο ενός εκ των μαχητικών μαζί με τον Γάλλο πρέσβη.

Αν μη τι άλλο στην άσκηση Σκύρος τα Γαλλικά Rafale εντυπωσιάσαν. Η συνεργασία των Ελλήνων με τους Γάλλους ήταν άψογη. Το μήνυμα που στάλθηκε σε κάθε περίπτωση ήταν εκείνο της αποφασιστικότητας και της ισχύος για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων με βάση βέβαια το Διεθνές Δίκαιο.»

«Η Ελλάδα τον τελευταίο καιρό είναι αποδέκτης πολλαπλών απειλών και καλείται καθημερινά να τις αντιμετωπίσει διασφαλίζοντας την σταθερότητα, την ανάπτυξη και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή.»

Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ είχαν την ευκαιρία να μπουν στο πιλοτήριο ενός Ραφαλ με τον Γάλλο πρέσβη να καλωσορίζει την Ελλάδα στο club του Rafale τονίζοντας πως η φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες μετρά 200 χρόνια πλέον.

«Ελπίζω ότι θα δούμε περισσότερα Rafale στους ελληνικούς ουρανούς, περισσότερες Γαλλικές φρεγάτες στη θάλασσα γιατί είμαι πεπεισμένος ότι έτσι γινόμαστε «αδέλφια εν όπλοις». Όπως λέμε υπουργέ, όπως λέμε: «Ελλάς Γαλλία Συμμαχία».

«(Το Rafale) Θα είναι ένα ακόμα εξαιρετικό εργαλείο στην διάθεσή μας σε πλήρη εναρμόνιση της δέσμευσή και αφοσίωσή μας για να συνεχίσουμε να προάγουμε σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.»

Στο περιθώριο της άσκησης Σκύρος ο φακός του MEGA είχε την ευκαιρία να καταγράψει και το πρώτο ελληνικό F-16 Viper

«Το πρώτο F-16 που ολοκλήρωσε την μετατροπή του σε VIPER απογειώνεται αυτή την στιγμή με προορισμό τις ΗΠΑ.».

Οι πρώτοι έλληνες χειριστές που θα εκπαιδευτούν στα Ραφαλ αναχωρούν σύντομα για Γαλλία ενώ επόμενο ραντεβού ελλήνων και γάλλων δόθηκε για την άσκηση Ηνίοχος της Πολεμικής Αεροπορίας τον Απρίλιο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/02/2021