Ελλάδα

Αντίστροφη μέτρηση για νέα αυστηρότερα μέτρα

04.02.2021 | 19:56 Eνσωμάτωση

Αντιστροφη μέτρηση κυρίες και κύριοι για τις κρίσιμες αποφάσεις της κυβέρνησης για τα σχολεία αλλά και το λιανικό εμπόριο μετά την έκρηξη κρουσμάτων των τελευταιων 24ωρων. Με ένα μπαράζ δηλώσεων επιστήμονες και μέλη της επιτροπής χτυπουν καμπανακι για την ανάγκη να ληφθούν άμεσα αυστηρότερα μέτρα πριν η κατάσταση ξεφύγει. 200 % αύξηση καταγράφουν οι ειδικοί στο ιικό φορτίο της Αττικής ενώ αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Υφυπουργού παρα τω Πρωθυπουργω Άκη Σκέρτσου ότι οι λοιμωξιολόγοι καλό θα ήταν να εκφράζονται πρωτίστως εντός της επιτροπής.

48 ωρες… Αυτές έχουν απομείνει για να αποφασίσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν καθώς η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων προβληματίζει και παράλληλα τρομάζει για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στο σύστημα υγείας.

Με την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Αττική να αυξάνεται εμφατικά θεωρείται μονόδρομος το ότι πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα καθώς τα νούμερα έχουν μπει στο κόκκινο. Σύμφωνα με τους ειδικούς δείχνουν αύξηση έως και 200% στο ιικό φορτίο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Για το λιανεμπόριο προκρίνεται η λύση να μείνει ενεργό το click away το οποίο και θα είναι ο μοναδικός τρόπος λειτουργίας των καταστημάτων. Στόχος να περιοριστεί η μετακίνηση αλλά και ο συνωστισμός.

Το ωράριο κυκλοφορίας στην Αττική παραμένει μέχρι της 9 το βραδύ ενώ ολόκληρος ο νομός αντιμετωπίζεται ενιαία και έτσι δεν θα διαφοροποιηθούν τα μέτρα της κυβέρνησης ανά τομέα ή δήμο. Ερώτημα μπαίνει για τη λειτουργία των γυμνασίων.

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Στην Αττικη υπολογίζεται ότι υπάρχουν περισσότερα από 4 χιλιάδες ενεργά κρούσματα. Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη όπου και παρατηρείται νέα αύξηση με 800 ενεργά κρούσματα. Η Πάτρα έχει 300 ενεργά κρούσματα και προβληματίζει με τον ταχύτατο ρυθμό που ανεβαίνουν τα κρούσματα στην περιοχή.

Αίσθηση προκάλεσε η αιχμή του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου για μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Πρέπει όλοι να δείξουμε το μέγιστο δυνατό σεβασμό στη θεσμική διαδικασία λειτουργίας ενός συλλογικού επιστημονικού οργάνου όπως είναι η επιτροπή. Εγώ ως πολίτης μιλάω αυτή τη στιγμή, θα ήθελα τα μέλη της επιτροπής να τοποθετούνται πρωτίστως εντός της επιτροπής και να εκφράζονται δια των συλλογικών τους αποφάσεων.

Ο κύριος Σκέρτσος τόνισε μάλιστα πως η όποια σεναριολογία, όπως είπε, για το τι θα αποφασιστεί η επιτροπή δημιουργεί σύγχυση στην κοινωνία….

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/02/2021