Ελλάδα

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στο MEGA για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του

03.02.2021 | 21:31 Eνσωμάτωση

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Θύμα εμπρηστικής επίθεσης έπεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος το βράδυ της Τρίτης λίγο μετά τις 20:00. Άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικούς μηχανισμούς στην είσοδο του σπιτιού του, στην Κηφισιά. Από την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, ενώ υπήρξαν φθορές στην είσοδο.

«Δεν είναι αρμοδιότητά μου να χαρακτηρίσω μια επίθεση, το αφήνω στην ελληνική αστυνομία», σημείωσε αρχικά ερωτηθείς για το πως χαρακτηρίζει αυτή την επίθεση.

«Οι μηχανισμοί ήταν σίγουρα εμπρηστικοί. Η επίθεση σίγουρα είναι τρομοκρατική με την έννοια ότι προσπαθεί να τρομοκρατήσει έναν εκλεγμένο βουλευτή, και να τον κάνει να σταματήσει να εκφράζεται με παρρησία και θάρρος. Επίσης είναι δολοφονίκη γιατί όταν βάζεις έναν εκρηκτικό μηχανισμό σε ένα αυτοκίνητο που έχει εγκατάσταση γκαζιού και σπεύδουν να τη σβήσουν οι γείτονες και υπάρχουν παιδιά στην περιοχή, 2 ανήλικα κορίτσια, σε περίπτωση που εκραγεί σκοτώνεις κόσμο», συμπλήρωσε.

Διευκρίνισε μάλιστα ότι οι δράστες χτύπησαν δύο αυτοκίνητα που είχαν απόσταση το ένα με το άλλο, άρα γνώριζαν τις κινήσεις τους.

«Οι θρασύδειλοι κι άνανδροι εκτελεστές δεν χτυπούν μόνο τους πολιτικούς τους αντιπάλους, χτυπούν πλέον και τις οικογένειές μας. Η αναβάθμιση της απειλής σε βία και της βίας σε μιας τυφλή προσέγγιση που περιλαμβάνει οικείους είναι εξαιρετικά ανησυχητικό φαινόμενο», υπογράμμισε.

Η ΝΔ στην ανακοίνωση της κάνει λόγο για τρομοκρατική επίθεση και αναφέρεται «σε υποστηρικτές των τρομοκρατών και του κατά συρροή δολοφόνου».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μπογδάνος ανέφερε: «Υπάρχει ένας συγκεκριμένος ιδεολογικός χώρος που έχει υποστηρίξει μια ασύδοτη ανομία, και θεωρεί ότι οι νόμοι που θα έπρεπε να ισχύουν για όλους χωρίς εξαίρεση, δεν αφορούν τους συγκεκριμένους».

«Δεν θα υιοθετήσω οποιαδήποτε γνώμη για το τι αφορά στην ταυτότητα του χθεσινού χτυπήματος», τόνισε.

«Δεν θα αποδώσω σχέση των χθεσινών δραστων με κάποιο κοινοβουλευτικό κόμμα, θα εκδληλώσω όμως την απογοήτευσή μου γιατί ναι μεν ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε, αλλά μας είχε συνηθίσει σε λογοτεχνικά δοκίμια. Έχουν δικαίωμα να υπερασπίζονται τα δικαιώματα του Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνε τις αποφάσεις του και διαμορφώνει την πρότασή του για έναν πολιτικό χώρο.», πρόσθεσε.

«Δεν μου είναι καθόλου πειστική η πρόταση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται με αξιώσεις στον κεντρώο χώρο. Υπάρχουν διαχρονικοί πολιτικοί υποστηρικτές της ακροαριστερής βίας. Υπάρχουν και στον ΣΥΡΙΖΑ. 14 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν επωνύμως ταχθεί ανοιχτά υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.»

«Άνθρωποι οι οποίοι εμφορούνται από πολύ φιλικά συναισθήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ή έχουν σχέση με αυτόν, με έχουν στοχοποιήσει με έναν οργανωμένο, συντονισμένο τρόπο και μέσα από σκοτεινά ανώνυμα ή ψευδώνυμα προφίλ στον ασύδοτο χώρου του διαδίκτυου που μέσω των social media γίνεται κράτος εν κράτει και σίγουρα αυτό είχε συμβολή στην εικόνα που διαμόρφωσαν δύο άνθρωποι που ήρθαν χθες κι έκαναν επίθεση στο σπίτι μου», τόνισε κλείνοντας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/02/2021