Πολιτική

Lockdown : Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων φέρνει νέα μέτρα

03.02.2021 | 21:37 Eνσωμάτωση

Κομβικής σημασίας θεωρούνται οι επόμενες ώρες για την επιβολή νέων μέτρων στην Αττική, καθώς και σε άλλες επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη και η Αχαΐα, ώστε να περιοριστεί η διασπορά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Βλέποντας τα κρούσματα να κυμαίνονται σε ιδιαίτερα ανησυχητικά επίπεδα -μάλιστα για δεύτερη συνεχή ημέρα ο αριθμός τους ήταν τετραψήφιος– και τις μεταλλάξεις να εξαπλώνονται, οι λοιμωξιολόγοι βρίσκονται σε επαγρύπνηση, παρουσιάζοντας την Πέμπτη και την Παρασκευή την εισήγησή τους προς την κυβέρνηση, η οποία θα έχει τον τελευταίο λόγο, για έκτακτα μέτρα, τα οποία δεν αποκλείεται να θυμίζουν… εποχές Μαρτίου.

Η κυβέρνηση δεν προκρίνει το σενάριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 18:00 αυτό για την Αττική. Εκτιμάται πως, με τα δεδομένα που υπάρχουν, είμαστε ακόμη μακριά από ένα τόσο δραστικό μέτρο.  Αν χρειαστεί, υποστηρίζουν κυβερνητικοί παράγοντες, τότε δεν είναι δύσκολο να εφαρμοστεί ένα γενικότερο lockdown.

Στο τραπέζι δεν βρίσκεται η πιθανότητα του «λουκέτου» στα σχολεία, ενώ όλα ανοιχτά είναι για το λιανεμπορίο.

Πάντως, όπως φαίνεται από τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχει στη διάθεσή του το Μέγαρο Μαξίμου, δεν αποκλείεται τα κρούσματα να ξεπεράσουν τις 2.000 μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, εξέλιξη η οποία, εφόσον επιβεβαιωθεί, αναμένεται να χτυπήσει ηχηρό καμπανάκι για τη συνέχεια.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/02/2021