Ελλάδα

Έντονα αυξητική τάση δείχνουν τα λύματα – Φλερτάρει με το «κόκκινο» ξανά η Θεσσαλονίκη

03.02.2021 | 22:15 Eνσωμάτωση

Αντιμέτωπη με την απειλή μιας νέας αναζωπύρωσης της πανδημίας βρίσκεται και πάλι η Θεσσαλονίκη, όπου οι επιδημιολογικοί δείκτες στέλνουν ανησυχητικά μηνύματα. Έντονα αυξητική είναι και η τάση που καταγράφεται από την ανάλυση των λυμάτων, γεγονός που φέρνει πιο κοντά την πόλη στο ενδεχόμενο ενός νέου lockdown.

Νέος συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για την ανοδική πορεία των κρουσμάτων κορωνοϊού. Το ιικό φορτίο στα αστικά υγρά απόβλητα εμφάνισε ιλιγγιώδη αύξηση  κατά 50% στις 2 τελευταίες μετρήσεις  σε σχέση με το 15νθημερο μέχρι τις 27 Ιανουάριου

Εικόνες συνωστισμού σε μαγαζιά σχολεία και σε συναθροίσεις είναι για τους επιστήμονες οι αιτίες της επιστροφής στον εφιάλτη.

Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη προκαλεί έντονη ανησυχία τόσο για τη δημόσια υγεία αλλά και για το ενδεχόμενο ενός νέου σκληρού lockdown.

Την αισιοδοξία πως ομαλοποιείται η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη ανατρέπει  ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού  και όπως φαίνεται από την ερεύνα στα λύματα οι επόμενες μέρες δεν θα είναι καλύτερες…

Έντονη είναι η ανησυχία στην συμπρωτεύουσα, μπορεί οι εισαγωγές να μην είναι πολύ αυξημένες, όμως οι ενδείξεις στα λύματα δείχνουν αύξηση στα κρούσματα των ασυμπτωματικών.

Στην Πάτρα ο 9χρονος Μάριος που βρίσκεται στο νοσοκομείο στο Ρίο δίνει τη δική του μάχη. Όπως και οι γιατροί ώστε να μην διασωληνωθεί. Το κρίσιμο 24ωρο φαίνεται πως περνά, η ανησυχία τους όμως είναι ότι ο μικρός έχει κολλήσει το μεταλλαγμένο στέλεχος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/02/2021