Ελλάδα

Με σκληρό lockdown «φλερτάρει» η Αττική – Σενάρια για απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00

03.02.2021 | 20:06 Eνσωμάτωση

Ένα βήμα από την επιβολή ακόμα αυστηρότερων μέτρων βρίσκονται πολλές περιοχές της χώρας - και ειδικά η Αττική - καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα κρίνονται οριακά.

Στο τραπέζι βρίσκεται το σενάριο η απαγόρευση της κυκλοφορίας να ξεκινά από τις 6:00 το απόγευμα και στο λεκανοπέδιο, ενώ η πιθανότητα ενός νέου κλεισίματος της αγοράς και των σχολείων βρίσκεται προ των πυλών.

Με τους αριθμούς των νέων κρουσμάτων να αυξάνονται εμφατικά και με την Αττική στο κόκκινο, η επιβολή ενός σκληρού λοκντάουν τύπου Μαρτίου πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά.

-Η κυβέρνηση περιμένει από την επιτροπή των λοιμοξιολόγων να εκτιμήσει την κατάσταση και να προτείνει τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν ενώ κρίσιμα είναι τα στοιχεία του επόμενου 48ωρου.Σημερα είχαμε 1151 νεα κρούσματα ,246 άνθρωποι βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ ενώ 27 έχασαν την ζωη τους.

Απαγόρευση κυκλοφορίας απο τις 18.00 το απόγευμα και στην Αττικη ,μεγαλύτερη αστυνόμευση αλλα και ολικό κλείσιμο του λιανεμπορίου βρίσκονται στο τραπεζι των συζητησεων εάν συνεχιστεί η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που θα οδηγησει σε πίεση του συστήματος υγείας.

«Βρισκόμαστε πράγματι σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο σε ένα σημείο καμπής,θα εκτιμήσουμε και θα αξιολογήσουμε όλα τα δεδομένα τα οποία θα τεθούν υπόψιν των λοιμωξιολόγων και αναλόγως στην συνέχεια θα ληφθούν αποφάσεις», ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μάλιστα υπάρχουν και αυτοι που ζητούν καθολική καραντίνα για τουλάχιστον 3 εβδομαδες.

Τα νούμερα δείχνουν και πως έχει εξελιχθεί η εξάπλωση της πανδημίας την τελευταία βδομάδα:

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

ΤΡΙΤΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 842 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 858 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 941 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
ΤΡΙΤΗ 2 ΘΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1261 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Η λειτουργεία των νηπιαγωγείων, των δημοτικών σχολίων αλλά και των γυμνασίων διχάζει τους ειδικούς καθώς το αποτύπωμα τους στην εξάπλωση του κορωνοϊού δεν εχει ακόμα ξεκαθαριστεί.

Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση εχει ξεκαθαρίσει ότι θα ακολουθήσει της οδηγίες των λοιμοξιολόγων ενώ έχει τεθεί ως πρώτη προτεραιότητα η λειτουργία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/02/2021