Πολιτισμός

Διαψεύδει την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνιάδη η Λίνα Μενδώνη

03.02.2021 | 21:26

Με την φράση «δεν υπάρχουν επίσημες καταγγελίες για τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου» η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, διέψευσε την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη, στον απόηχο της όλης συζήτησης γύρω από πληροφορίες περί παραίτησης του.

Η υπουργός έκανε λόγο για «ανθρωποφαγία» ένα 24ωρο μετά από τις φήμες που διακινήθηκαν για την παραίτηση.

«Δημιουργούμε πλαίσιο ανθρωποφαγίας το οποίο δεν στέκει σε κράτος δικαίου» είπε χαρακτηριστικά.

Πολιτική διάσταση στο θέμα έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του όπου ζητά εξηγήσεις για όσα συμβαίνουν στο Εθνικό Θέατρο.

«Αντί για αινιγματικές ανακοινώσεις προκειμένου να ενημερώσει ότι ο κ. Λιγνάδης παραμένει στη θέση του, η υπουργός Πολιτισμού οφείλει άμεση και αναλυτική ενημέρωση για το τι συμβαίνει στο Εθνικό Θέατρο», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Περιμέναμε ότι η κα Μενδώνη θα έχει αντιληφθεί πως το κλίμα στον χώρο του θεάτρου τις τελευταίες ημέρες δεν είναι για τις εξυπνάδες της» συνεχίζει.

Ο ίδιος ο κ. Λιγνιάδης σε ανακοίνωση του προς τα ΜΜΕ διέψευσε τις πληροφορίες περί παραίτησης ή απόλυσης.

Σε σχέση με τις πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες, περί δήθεν παραιτήσεως ή απολύσεώς μου από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, θα ήθελα να ενημερώσω υπεύθυνα ότι ουδέποτε υπήρξε παρώθηση, πολλώ δε μάλλον άνωθεν εντολή, προς υποβολή παραιτήσεως από πλευράς μου. Δεν γνωρίζω πώς προέκυψαν αυτές οι φήμες ούτε ποιο σκοπό εξυπηρετούν. Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου και να λειτουργώ με σκοπό την ευόδωση των στόχων που έχει θέσει το Εθνικό Θέατρο, στις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 03/02/2021

Πολιτισμός