Ελλάδα

Αντιμέτωπη με σκληρά μέτρα η Αττική – Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων

03.02.2021 | 20:16 Eνσωμάτωση

Όπως είδαμε ήδη ο χρόνος φαίνεται ότι μετρά αντίστροφα για σκληρότερα μέτρα στην Αττική.

Τα ενεργά κρούσματα ξεπερνούν τις 4.000, ενώ στο κέντρο της Αθήνας παρατηρείται αύξηση 67%.

Η περιοχή, πάντως, που κυριολεκτικά “βράζει” από την έκρηξη της πανδημίας είναι τα δυτικά προάστια, όπου οι μολύνσεις αυξήθηκαν κατά 123%.

Αδειάζει η κλεψύδρα για την Αττική που πλέον μετρά αντίστροφα για νέα μέτρα. Τα ενεργά κρούσματα στο λεκανοπέδιο ξεπερνούν τις 4000 παρουσιάζοντας έκρηξη μέσα σε μια μόλις εβδομάδα. 612 κρούσματα εντοπίστηκαν σήμερα στην Αττική με τα 209 στο κέντρο της Αθήνας

Στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν 1040 ενεργά κρούσματα, αύξηση 123% με 550 ενεργά κρούσματα εμφανίζουν τα δυτικά προάστια .

Στο βόρειο τομέα υπάρχει έκρηξη κρουσμάτων κατά 81% ,ενώ και στον Πειραιά με τα 500 ενεργά περιστατικά υπάρχει αύξηση μεγάλη. Αυτό αποτυπώνεται και στο σύστημα υγείας όπου οι εισαγωγές έχουν ήδη αρχίσει να αυξάνονται.

Από το πρωί πάντως οι πολίτες σχημάτιζαν ουρές για να υποβληθούν σε τεστ στο κέντρο της πρωτεύουσας

Πάνω από 40 άτομα διασκέδαζαν σε πάρτι στην Κυψέλη. Σύμφωνα με μαρτυρίες νοίκιασαν διαμέρισμα προκειμένου να διασκεδάσουν. Οι περίοικοι κάλεσαν την αστυνομία, η οποία όπως βλέπετε και στις εικόνες διέλυσε το πάρτι και προέβη σε συλλήψεις.

Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα για την Αττική, καθώς αν τα κρούσματα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία , τότε οι λοιμωξιολόγοι θα εισηγηθούν άμεσα νέα μέτρα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/02/2021