Υγεία

Θα ξεπεράσουν τα 1.000 σήμερα τα κρούσματα – Γιαμαρέλλου στο MEGA

02.02.2021 | 17:07

Η κυρία Ελένη Γιαμαρέλλου, Καθηγήτρια παθολογίας λοιμώξεων ΕΚΠΑ και Μέλος επιτροπής Υπ. Υγείας μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Σε αναμονή των αποτελεσμάτων από το ειδικό κέντρο της Ακαδημίας Αθηνών που ασχολούνται με το γονιδίωμα του ιού, η κυρία Γιαμαρέλλου, σχολιάζοντας την αύξηση στα κρούσματα ανέφερε πως:

«Ίσως αυτή η αύξηση αντανακλά τη χαλάρωση των προηγούμενων ημερών ή ότι έχουμε το βρετανικό στέλεχος που μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα, έχει μεταδοτικότητα που φτάνει και το 90%».

«Έχει μεν μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, αλλά δεν κάνει βαρύτερο νόσημα. Επίσης, οι μαρτυρίες από την Pfizer μας λένε ότι τα εμβόλια είναι δραστικά [στο βρετανικό στέλεχος].

«Είναι δύσκολο να δώσουμε απάντηση, βασιζόμενος μόνο στα σημερινά κρούσματα. Θα δούμε τις επόμενες ημέρες τα κρούσματα, θα το συζητήσουμε την Παρασκευή να κρίνουμε την κατάσταση», σημείωσε ερωτηθείσα για την αύξηση των κρουσμάτων.

Αναφορικά στα σχολεία, η κυρία Γιαμαρέλλου ανέφερε ότι «τα γυμνάσια δεν μας φοβίζουν».

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι «τα παιδιά του δημοτικού δεν μολύνονται εύκολα, τα παιδιά του Λυκείου συμπεριφέρονται περισσότερο σαν ενήλικες και τα παιδιά του γυμνασίου είναι κάπου στο ενδιάμεσο συμπεριφέρονται περισσότερο σαν τα παιδιά του δημοτικού.»

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 02/02/2021

Υγεία