Ελλάδα

Πρόβλεψη-σοκ για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων – Έρχονται δύο «πολεμικοί» μήνες κόντρα στην μετάλλαξη

02.02.2021 | 16:58

Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό λέει από την μεριά του ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός που προβλέπει πως η μάχη με τον κορωνοϊό θα είναι δύσκολη και μακροχρόνια.

Τρομάζει το σενάριο για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων σήμερα λόγω μεταλλάξεων.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας σοκάρει με την πρόβλεψη του για αδιανόητη αύξηση κρουσμάτων.

Ο καθηγητής Σαρηγιάννης κάνει ακόμα πιο συγκεκριμένη εκτίμηση για 2000 νέα περιστατικά.

Οι δηλώσεις του Παναγιώτη Αρκουμανέα έγιναν με φόντο ατελείωτες ουρές για τέστ στην πλατεία Αγίου Μελετίου. Ο κόσμος φοβάται την μετάλλαξη.

Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό λέει από την μεριά του ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός που προβλέπει πως η μάχη με τον κορωνοϊό θα είναι δύσκολη και μακροχρόνια.

Πρέπει να μπούμε σε πλάνο μακροχρόνιας βιώσιμης διαχείρισης, ανέφερε ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, Ιατρός – Συνεργάτης ερευνητής Σχολής Δημόσιας Υγείας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο μεγάλος πονοκέφαλος για τους επιστήμονες είναι οι συνεχείς μεταλλάξεις του ιού.

Σχεδιασμός βήμα βήμα είναι το μότο της κυβέρνησης, που βλέπει ότι τα πισωγυρίσματα και η εκ νέου επιβολή μέτρων είναι μονόδρομος.

Όπου μπορούμε, ανοίγουνε, όπου πρέπει, κλείνουμε δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθαρίζει σήμερα δεν έχουμε ένδειξη για σκληρό λοκντάουν, αύριο όμως αυτό μπορεί να αλλάξει, ενώ μαζί του συμφωνεί και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι ειδικοί πάντως προετοιμάζονται ήδη για την μεθεπόμενη ημέρα. Τα στοιχεία είναι εφιαλτικά ειδικά για την αφρικανική μετάλλαξη που χτύπησε την Θεσσαλονίκη.

Το λοκντάουν δεν φτάνει για να πέσουν τα κρούσματα

Σαν να μην ήταν αρκετές οι μεταλλάξεις το άνοιγμα των σχολείων τρομοκρατεί τους ειδικούς γιατί αυξήθηκε η κινητικότητα και η κινητικότητα είναι αυτή που μεταδίδει τον ιο.

Στην κυβέρνηση περιμένουν να δουν τα νεα επιδημιολογικά δεδομένα καθώς στην Αττική ο δείκτης μεταδοτικότητας ξεπέρασε το 1, και η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα κατά 42% τρομάζει.

Κατακόρυφη αύξηση στην Αττική γι’ αυτό έχουν ξεκινήσει τα τεστ παντού.

Η Θεσσαλονίκη μας έχει δείξει τον δρόμο και μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

Στις 17 Οκτωβρίου είχαμε 78 κρούσματα, τρεις μέρες μετά ο αριθμός ανέβηκε στα 125 και 31/10 έφτασε τα 839, με 2.056 κρούσματα συνολικά στη χώρα.

Τα νέα μέτρα είναι δεδομένα. Το ζήτημα είναι πότε και ποια.

Μια μέρα καθυστέρησης τώρα σημαίνει μια βδομάδα lockdown μετά.

Ένα μέτρο που συζητείται είναι να «κλείνει» και η Αττική από τις 6 το απόγευμα, αν και δεν θεωρείται ότι θα είναι αποτελεσματικό, το πρωί και το μεσημέρι είναι που παρατηρείται αυξημένη κίνηση.

 

 

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 02/02/2021

Ελλάδα