Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σαρώνουν την Ελλάδα οι μεταλλάξεις του ιού

01.02.2021 | 17:02

Από την Θεσσαλονίκη ως την Κρήτη εντοπίζονται πλέον οι τρεις μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Η βρετανική, η Αφρικανική και αυτή της Βραζιλίας, με τους ειδικούς να μην μασάνε τα λόγια τους.

Το καμπανάκι χτύπησε στην Θεσσαλονίκη όπου σύμφωνα με πληροφορίες δύο ιερείς χτυπήθηκαν από το αφρικανικό στέλεχος.

Ο ένας, μόλις 36 ετών αρχιδιάκονος,  είχε νοσήσει και από τον απλό κορωνοιό αλλά τα αντισώματα δεν τον προστάτεψαν. Μυστήριο είναι από πού ήρθε το αφρικανικό στέλεχος.

Στον μητροπολιτικό ναό ο ΕΟΔΥ κάνει σαρωτικά τεστ για να ιχνηλατήσει την διασπορά, ενώ όλοι λένε πως ο ιερέας που είχε νοσήσει με τον κορωνοιο πριν κολήσει και την μετάλλαξη πρόσεχε.

Η επιθετική μετάλλαξη οδήγησε σε σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας για να προτοιμαστεί η χώρα για το τρίτο κύμα. «Ο αφρικανικός κορωνοϊός είναι παντού» λέει στο newsit.gr ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, προσθέτοντας: «Είναι πολύ δύσκολο να έχουμε μείνει στο ένα κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης με αυτή την αυξημένη μεταδοτικότητα που έχει, η οποία προσομοιάζει με αυτή της βρετανικής μετάλλαξης. Το πιο πιθανό είναι ότι έχει δώσει και άλλα κρούσματα».

Οι ειδικοί προειδοποιούν πως οι μεταλλάξεις κάνουν τον ιο να κολλάει πιο εύκολα, οι περισσότεροι ασθενείς θα δώσουν νομοτελειακά περισσότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία και περισσότερους νεκρούς.

Τα λύματα δείχνουν τον καλπασμό του ιού, ενώ η αύξηση στο ιικό φορτίο σοκάρει.

Τα εμβόλια δεν είναι τόσο αποτελεσματικά στις μεταλλάξεις λένε οι ειδικοί και αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολη την μάχη.

Καθώς τα κρούσματα των μεταλλάξεων είναι πλέον σε όλη την χώρα η κυβέρνηση φοβάται την έκρηξη που θα σαρώσει το σύστημα υγείας και πλέον το επίπεδο συναγερμό είναι στο «κόκκινο».

Συναγερμός για δεύτερο κρούσμα μετάλλαξης κορωνοϊού σε ιερέα

Για τη δική του περιπέτεια μίλησε στο LIVE NEWS ο δεύτερος ιερέας που εξετάζεται ως ύποπτο κρούσμα του μεταλλαγμένου ιού.

Όπως είπε, εκείνος νόσησε στις 7 Ιανουαρίου, ενώ ο συνάδελφός του στις 16 του ίδιου μήνα. «Πριν παρουσιάσω συμπτώματα ήμουν μαζί με τον ιερέα που είχε νοσήσει και παλαιότερα» πρόσθεσε.

«Ήμουν σε καραντίνα και εδώ και μέρες δεν έχω συμπτώματα, ούτε νοσώ. Έχω αρνητικά τεστ εδώ και μέρες» κατέληξε ο ιερέας.

 

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 01/02/2021

Ελλάδα