Ελλάδα

Χαλκίδα: Αδιανόητη συμπεριφορά από νηπιαγωγό που έβγαλε στο κρύο 4χρονο κοριτσάκι

31.01.2021 | 13:18 Eνσωμάτωση

Την αντίδραση του υπουργείου Παιδείας προκάλεσε η απάνθρωπη τιμωρία παιδαγωγού σε κοριτσάκι τεσσάρων μόλις ετών που το έβγαλε έξω στο κρύο, ενώ το παιδί εκλιπαρούσε να μπει ξανά μέσα στην αίθουσα. Διατάχθηκε ΕΔΕ όμως μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα η δασκάλα θα παραμείνει στη θέση της.

Το βίντεο σοκάρει. Ένα κοριτσάκι μόλις 4 ετών βρίσκεται έξω από νηπιαγωγείο στη Χαλκίδα και με κλάματα ζητά από τη δασκάλα του να το βάλει πάλι μέσα στην αίθουσα.

Η νηπιαγωγός έχει βγάλει το κοριτσάκι έξω στο κρύο στην καρδιά του χειμώνα χωρίς μπουφάν για να το τιμωρήσει. Το παιδάκι παρακαλεί και ζητάει τη μητέρα του με λυγμούς αλλά η εκπαιδευτικός δεν συγκινείται, ενώ απαιτεί από το κοριτσάκι να ζητήσει και συγνώμη.

Μια μητέρα που περνούσε τυχαία από το σημείο άκουσε τις κραυγές και τράβηξε το βίντεο σοκ. Στη συνέχεια μπήκε στο νηπιαγωγείο και ζήτησε εξηγήσεις από την εκπαιδευτικό για αυτή την αδιανόητη τιμωρία. Η νηπιαγωγός τότε έβαλε το κοριτσάκι μέσα στο σχολείο.

Σύμφωνα με γονείς, μάλιστα, υπάρχουν και άλλα παρόμοια περιστατικά με αρνητική πρωταγωνίστρια την ίδια νηπιαγωγό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νηπιαγωγός στην προσπάθεια της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ισχυρίζεται ότι το παιδάκι είχε επιθετική συμπεριφορά και το τιμώρησε με αυτόν τον τρόπο για να το ηρεμήσει.

Έρευνα για τη νηπιαγωγό

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος η υπουργός παιδείας διέταξε έρευνα για την εκπαιδευτικό.

Η Νίκη Κεραμέως επικοινώνησε με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου «να διερευνηθεί σε βάθος κάθε πτυχή της καταγγελίας».

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 31/01/2021