Οικονομία

Lockdown: Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες της εστίασης – Φόβος για μαζικά «λουκέτα»

31.01.2021 | 20:12 Eνσωμάτωση

Τα κλειδιά των μαγαζιών τους θα συγκεντρώσουν οι επαγγελματίες εστίασης και θα τα παραδώσουν στο Μέγαρο Μαξίμου την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου. Με αυτόν τον τρόπο αντιδρούν για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Η Χριστίνα Κορδά, πηγαίνει πια στην επιχείρησή της μόνο για να μετρήσει τα έξοδα. Εδώ και τρεις μήνες τα χρέη τρέχουν, με το εστιατόριό της να παραμένει κλειστό.

Πανδημία… «λουκέτων» στην εστίαση

Οι επιχειρηματίες της εστίασης έχουν υπερβεί τα όριά τους. Η πανδημία τούς κρατά κλειστούς από τις 2 Νοεμβρίου. Ο φόβος για πολλά λουκέτα έχει μετατραπεί σε βεβαιότητα.

Σύμφωνα με όλους τους υπολογισμούς, τα μηνιαία έξοδα της μικρότερης επιχείρησης εστίασης, σε παύση λόγω πανδημίας, αγγίζουν τις 3.000 ευρώ.  Χρήματα που οι ιδιοκτήτες πρέπει να αποδίδουν, για να ελπίσουν ότι θα μείνουν ζωντανοί μέχρι το πολυπόθητο άνοιγμα.

Σε μια έντονα συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, οι επιχειρηματίες της εστίασης θα συγκεντρώσουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους και θα τα στείλουν στο Μέγαρο Μαξίμου για να τα παραλάβει, όπως λένε, ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 31/01/2021