Ελλάδα

Ίμια: Επιμνημόσυνη δέηση στον αδριάντα του Παναγιώτη Βλαχάκου από τον δήμο Πειραιά

31.01.2021 | 21:14 Eνσωμάτωση

25 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη νύχτα των Ιμίων.

Ο δήμος Πειραιά τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη του ήρωα Αντιναυάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου ο οποίος έπεσε στο καθήκον μαζί με τους Χριστόδουλο Καραθανάση  και Έκτορα Γιαλοψό.

25 χρόνια πέρασαν από εκείνη την τραγική νύχτα του 1996 αλλά κανείς δεν τους ξέχασε. 25 χρόνια από εκείνη την πτήση που κόστισε τη ζωή στους Παναγιώτη Βλαχάκο, Χριστόδουλο Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψό. Το ελικόπτερό τους συνετρίβη λίγο πριν επιστρέψει στην φρεγάτα «Ναβαρίνο».

Με πρωτοβουλία του δήμου Πειραιά για ακόμη μία χρονιά εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στον αδριάντα του ήρωα αντιναύαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου στην πλατεία της Τερψιθέας.

Στεφάνια κατέθεσαν ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, Υποναύαρχος Γιάννης Καλογερόπουλος και οι ανιψιές του ήρωα Παναγιώτη Βλαχάκου.

Η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο τηρώντας όλα τα περιοριστικά μέτρα που ορίζει ο ΕΟΔΥ και οι αρμόδιες αρχές κατά της διασποράς του Covid-19.

Πέρασαν 25 χρόνια κι όμως ακόμη και σήμερα υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα που βασανίζουν τις οικογένειες των τριών αδικοχαμένων αξιωματικών για τις συνθήκες συντριβής του ελικοπτέρου, εκείνη τη μοιραία νύχτα της τριακοστής πρώτης Ιανουαρίου του 1996.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 31/01/2021