Ελλάδα

Με rapid tests και μέτρα προστασίας η δια ζώσης διδασκαλία

31.01.2021 | 21:09 Eνσωμάτωση

Με rapid test στους εκπαιδευτικούς ανοίγουν αύριο τα σχολεία της μέσης εκπαίδευσης, εκτός από τα λύκεια που βρίσκονται στις κόκκινες περιοχές. Την ίδια στιγμή όμως, επιβεβαιώνονται οι αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, ότι κάποια γυμνάσια σε κόκκινες περιοχές θα μείνουν και αυτά κλειστά. Συγκεκριμένα Γυμνάσια που μοιράζονται τους ίδιους καθηγητές με συστεγαζόμενα λύκεια.

Εκπαιδευτικοί έτοιμοι για την επιστροφή στα σχολεία. Μαζί με τα δια ζώσης μαθήματα στο πρόγραμμα μπαίνουν και τα rapid tests.

Με γρήγορα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού ανοίγουν και τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σε κάποιες περιοχές έχουν αναλάβει δράση οι δήμοι όπως στο δήμο γλυφάδας όπου ελέγχονται οι εκπαιδευτικοί λίγες ώρες πριν χτυπήσει το κουδούνι στα γυμνάσια

Γυμνάσια και λύκεια ανοίγουν αύριο για να υποδεχτούν τους μαθητές. Εξαιρούνται τα λύκεια στην αττική και σε όλες τις κόκκινες περιοχές που θα παραμείνουν κλειστά και οι μαθητές τους θα συνεχίσουν την τηλεκπαίδευση

Στο παρά πέντε όπως αποκάλυψε το MEGA ενημερώθηκαν και μαθητές γυμνασίων σε περιοχές αυξημένου κινδύνου πως δεν θα ανοίξουν αύριο το οποίο επιβεβαίωσε η γενική γραμματέας του υπουργείου παιδείας. Πρόκειται για γυμνάσια που μοιράζονται τους ίδιους καθηγητές με συστεγαζόμενα λύκεια.

Γονείς μαθητών στο μουσικό γυμνάσιο στο Ίλιον και στο καλλιτεχνικό Μπουρναζίου διαμαρτύρονται για την αιφνιδιαστική απόφαση για την οποία ενημερωθήκαν μόλις χθες.

Εκτός από την πρόσβαση σε πλατφόρμα για δωρεάν τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω των 16 ετών η επιστροφή στα θρανία γίνεται με τα γνωστά μέτρα.

Μάσκες, αντισηπτικά, ανοιχτά παράθυρα σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και δραστηριότητες ,αποστάσεις στους προαύλιους χώρους.

Λόγω των ειδικών συνθηκών δίνεται η δυνατότητα να μετατεθούν στο β τετράμηνο Βαθμολογίες και διαγωνίσματα ενώ ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση για την έναρξη των δια ζώσης μαθημάτων στα φροντιστήρια.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 31/01/2021