Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ανάλογα με τα κρούσματα θα συνεχιστεί το «ακορντεόν» σε αγορά και σχολεία

31.01.2021 | 13:07

Με την Αττική να βρίσκεται σταθερά στο κόκκινο και την εικόνα των κρουσμάτων να παρουσιάζει αυξητική τάση, ξυπνούν μνήμες του περασμένου Μαρτίου. Όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι, ακόμη και ολικό lockdown, ανέφερε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Η χώρα εισέρχεται σε καθεστώς «εύθραυστων ισορροπιών» με ορίζοντα το επόμενο δίμηνο, έως ότου δηλαδή προσδοκάται να προχωρήσει σημαντικά ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων. Αυτοί οι δύο μήνες θα είναι μήνες που κάθε μέρα θα ανατρέπονται οι προηγούμενες αποφάσεις, με την επιτροπή να ακολουθεί τον ιό, δηλώνουν οι λοιμωξιολόγοι που την απαρτίζουν.

Η εικόνα στους εμπορικούς δρόμους με την εφαρμογή του click away ήταν εντελώς διαφορετική απ’ ό,τι μια εβδομάδα πριν. Ο υπουργός Ανάπτυξης προειδοποίησε για αυστηρότερους περιορισμούς.

Το πισωγύρισμα για κάθε δραστηριότητα που ανοίγει, αλλά επιβαρύνει τους επιδημιολογικούς δείκτες, δεν πρέπει να αποκλείεται, με τους ειδικούς να στρέφουν την προσοχή τους τώρα στα Γυμνάσια που ανοίγουν από Δευτέρα.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να βρίσκεται μπροστά από την εξέλιξη της πανδημίας με τον πρωθυπουργό να κάνει λόγο για μια δύσκολη ισορροπία μεταξύ της βελτίωσης των επιδημιολογικών δεδομένων και της συντήρησης της οικονομικής δραστηριότητας.

Γέμισε με κόσμο ο Φλοίσβος και η παραλία της Θεσσαλονίκης παρά το lockdown

Ο καλός καιρός οδήγησε τους Αθηναίους εκτός σπιτιού, με το παραλιακό μέτωπο να έχει γεμίσει. Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στο Φλοίσβο, καταγράφοντας εικόνες συνωστισμού, καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να τηρηθούν οι αποστάσεις. Ωστόσο, οι περισσότεροι πολίτες φαίνεται πως τηρούν τα μέτρα και φορούν μάσκα. Αντίστοιχη κατάσταση και στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, όπου πολλοί είναι οι πολίτες που βγήκαν να κάνουν τη βόλτα τους.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 31/01/2021

Ελλάδα