Ελλάδα

«Βροχή» οι αποκαλύψεις περιστατικών βίας στον χώρο του θεάματος

29.01.2021 | 13:54

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για περιστατικά βίας, παρενοχλήσεις και ανάρμοστη συμπεριφορά στον καλλιτεχνικό χώρο μετά τα όσα είπε η ηθοποιός Ζέτα Δούκα στο MEGA.

Σαν ντόμινο του οποίου το πρώτο πιόνι έπεσε μοιάζουν οι συνεχείς αποκαλύψεις ηθοποιών και ανθρώπων του θεάματος, σχετικά με περιστατικά βίας και ανάρμοστης συμπεριφοράς στον χώρο εργασίας.

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η Ζέτα Δούκα και καθημερινά ακολουθούν αποκαλύψεις που δεν τιμούν και δεν αντιπροσωπεύουν την 6η τέχνη.

Ο ηθοποιός Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος έχει 30 χρόνια στον χώρο του θεάματος, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τη δική του εμπειρία όπου έτυχε να γίνει ο ίδιος θεατής σε ένα κακογραμμένο έργο.

Σε παρόμοιο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον ίδιο αυτήν τη φορά και όχι μόνο, ο Γιάννης Στάνκογλου αναφέρθηκε στην σκληρότητα του χώρου.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, τοποθετήθηκε σήμερα στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» και τόνισε πως τα μέλη του Σωματείου θα συνεδριάσουν προκειμένου να δουν πως θα κινηθεί η κατάσταση, όμως ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να σχηματιστεί μια γενική αρνητική εικόνα για το θέατρο εξαιτίας μεμονωμένων περιστατικών.

Μετά τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, η κυβέρνηση εξετάζει νέο κώδικα δεοντολογίας για τους καλλιτέχνες, με το υπουργείο Πολιτισμού να θέλει να καταστήσει σαφές πως καμία μορφή βίας δεν έχει θέση στον χώρο της δημιουργίας.

Μετά τις καταγγελίες αλλά και την τεράστια διάσταση που έχουν αρχίσει να παίρνουν τα γεγονότα, φαίνεται πως γίνεται μια σημαντική προσπάθεια έτσι ώστε οι άνθρωποι του θεάματος να μην αναγκάζονται να υπερβαίνον τα ψυχικά και σωματικά τους όρια στο όνομα ενός καλλιτεχνικού οράματος που μπορεί να έχει κάποιος.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 29/01/2021

Ελλάδα