Πολιτική

Δημοσκόπηση: Τι λένε πολίτες για κορωνοϊό, παιδεία & οικονομία

29.01.2021 | 13:48 Eνσωμάτωση

16,4 μονάδες είναι η διαφορά στην πρόθεση ψήφου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταγράφεται στην πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση του νέου χρόνου από την Metron Alalysis για το MEGA.

Παγίωση αλλά και άνοιγμα της διαφοράς στις 16,4 μονάδες μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται στην πρώτη δημοσκόπηση της νέας χρονιάς που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 36,1% και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 19,7. Ακολουθούν το ΚΙΝ.ΑΛ με 6,4%, το ΚΚΕ με 5,7 η Ελληνική Λύση με 3,6 και το ΜεΡΑ25 με 2,4%.

Μοιρασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες στην αξιολόγηση της κυβέρνησης, με το 49% των ερωτηθέντων να εκφράζουν θετική γνώμη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η θετική αξιολόγηση του ίδιου του πρωθυπουργού, που φτάνει στο 56% έναντι 37% που τον κρίνουν αρνητικά. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι η διείσδυση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κέντρο με 9 στους δέκα ψηφοφόρους του ΚΙΝ.ΑΛ να έχουν θετική γνώμη.

Περισσότεροι από έξι στους δέκα τάσσονται υπέρ της αστυνόμευσης στα πανεπιστήμια και συγκεκριμένα το 64% των ερωτηθέντων.

Στα αξιοσημείωτα ευρήματα της έρευνας είναι η ενίσχυση της εμβολιαστικής τάσης, με το 63% να δηλώνει ότι θα κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, με το ποσοστό όσων δεν επιθυμούν να το κάνουν να πέφτει σχεδόν είκοσι μονάδες.

Πανδημία σε ποσοστό 42% και οικονομία μαζί με την ανεργία σε ποσοστό 40% χαρακτηρίζονται από τους πολίτες ως τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, με τους ερωτηθέντες να εκτιμούν πλέον ότι και το 2021 η χώρα θα κινηθεί με τις ίδιες ιδιαίτερες συνθήκες και η κανονικότητα να επιστρέφει από το 2022.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 29/01/2021