Κόσμος

Η θερμοκρασία της γης στο πιο υψηλό επίπεδο των τελευταίων 12.000 ετών

29.01.2021 | 13:39 Eνσωμάτωση

Ανάληψη δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής ζητούν πλέον οι 2 στους 3 πολίτες παγκοσμίως, αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης. Οι βιομηχανίες έχουν επιβαρύνει σε τεράστιο βαθμό το περιβάλλον και έχουν συμβάλλει στη δραματική αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, φτάνοντας την σε ιστορικά επίπεδα.

Ο πλανήτης βράζει. Η θερμοκρασία έχει ανεβεί στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12.000 χρόνων, σύμφωνα με έρευνα. Η Γη θερμαίνεται με πολύ ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με το παρελθόν, ενώ τα καιρικά φαινόμενα γίνονται ολοένα και πιο έντονα και αντιφατικά, από τη μία άκρη του κόσμου έως την άλλη.

Οι ωκεανοί του κόσμου έχουν φτάσει στο πιο ζεστό επίπεδο όλων των εποχών. Περισσότερο από το 90% της παγκόσμιας θέρμανσης απορροφάται από τις θάλασσες.

Ιστορικό ρεκόρ καταγράφουν και τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Περαιτέρω αυξήσεις της θερμοκρασίας είναι αναπόφευκτες έως ότου οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου μηδενιστούν.

Ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ζητούν οι δύο στους τρεις πολίτες, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη δημοσκόπηση που έχει διενεργηθεί για το ζήτημα από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 29/01/2021