Ελλάδα

Τραγωδία στον Όλυμπο: Δύο γιατροί του ΓΝ Λάρισας καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα

29.01.2021 | 17:17

Αυτό είναι το σημείο που βρήκαν τραγικό θάνατο οι δύο γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, όταν ανεβαίνοντας στον Όλυμπο καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα. Το κοινό πάθος τους για ορειβατικό σκι τους οδήγησε το πρωί της Πέμπτης στο αγαπημένο τους βουνό τον Όλυμπο.

Εκείνη την ημέρα, η αγαπημένη παρέα των 7 ορειβατών χωρίστηκε. Τρεις διάλεξαν την ριψοκίνδυνη περιοχή Ξερολάκι, παρότι συνήθιζαν να την αποφεύγουν τους χειμερινούς μήνες.

Οι τρεις ορειβάτες ξεκίνησαν να ανεβαίνουν την πλαγιά για να κάνουν σκι. Οι δύο γιατροί προχώρησαν πιο ψηλά με τον τρίτο να παραμένει πίσω. Η μεγάλη χιονοστιβάδα που ξεκίνησε από υψόμετρο 2.000 μέτρων σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα της. Οι δύο ορειβάτες είναι έρμαια απέναντι στη δύναμη της φύσης.

Εκτυλίσσονται σκηνές αρχαίας τραγωδίας. Ο τρίτος ορειβάτης παλεύει με τα χέρια του να ξεθάψει έναν από τους γιατρούς και ειδοποιεί μέσω ασυρμάτου στις 15.15 το μεσημέρι τα σωστικά συνεργεία.

Οι ομάδες της ΕΜΑΚ προσεγγίζουν το σημείο στις 5.30 το απόγευμα. Ο επιζών ορειβάτης δεν έχει σταματήσει λεπτό να σκάβει στο χιόνι ψάχνοντας ένα ίχνος των φίλων του.

Σε βαρύ πένθος το νοσοκομείο Λάρισας

Μαχητές της πρώτης γραμμής που θα λείψουν από έναν πόλεμο από τον οποίο κανείς δεν περισσεύει. Ένας 50χρονος αναισθησιολόγος και ένας 46χρονος εντατικολόγος που με αυτοθυσία δούλευαν χωρίς ωράρια.

Ο 46χρονος εντατικολόγος ήταν πατέρας τριών παιδιών. Λάτρευε τη δουλειά του. Ήταν πάντα στο πλευρό των ασθενών του. Κι εκείνοι τον έβλεπαν σαν θεό όπως η κυρία Άρτεμις, που χάρη στον γιατρό έχει στην αγκαλιά της την κόρη της μετά από 8 ολόκληρους μήνες.

Ο 50χρονος αναισθησιολόγος πατέρας 2 παιδιών ήταν η ψυχή της παρέας. Ο άνθρωπος που αντιμετώπιζε τα πάντα με το χαμόγελο στα χείλη.

Λάτρεις του βουνού

Άψογοι επαγγελματίες έβρισκαν καταφύγιο στην ηρεμία και την απόλυτη κυριαρχία του βουνού. Από τον Κίσσαβο μέχρι τον Όλυμπο, οι δύο συνάδελφοι και καρδιακοί φίλοι σε κάθε ευκαιρία έκαναν ορειβασία.

Μια λάθος εκτίμηση στοίχισε τη ζωή σε δύο λαμπρούς επιστήμονες, δύο καρδιακούς φίλους και οικογενειάρχες οι οποίοι το μόνο που αναζητούσαν ήταν το απροσδόκητο που προσφέρουν οι χιονισμένες βουνοκορφές.

Θρήνος για τους δύο γιατρούς

Στην κάμερα του LIVE NEWS μίλησαν οι γονείς του 50χρονου αναισθησιολόγου που έφυγε τόσο άδικα.

«Ήταν καλός και ακέραιος χαρακτήρας ο Θόδωρος. Όλοι είχαν καλά λόγια να πούνε. Μου είπαν ότι ήταν καλός γιατρός, αλλά πάνω από όλα άνθρωπος. Αυτό με ευχαρίστησε πολύ. Και μου είπαν ότι πρέπει να είμαι υπερήφανος για το γιο μου. Ο φίλος του ήταν πολύ αξιόλογος, τον είχα γνωρίσει. Ήταν και αυτός πολύ αξιόλογος με μεγάλη προσφορά στο έργο της υγείας», είπε ο Κώστας Χατζόπουλος, πατέρας του άτυχου αναισθησιολόγου.

«Ο Θοδωρής ερχόταν από το νοσοκομείο, και έπεφτε με τα ρούχα στο κρεβάτι, πτώμα. Ήταν υπεύθυνο παιδί, από μικρό. Έχουμε κλάψει όλοι. Με πήρε η εγγονή μου και μου είπε ότι ο μπαμπάς μου πέθανε στα χιόνια. Ο πόνος είναι πολύ μεγάλος», είπε η κ. Πηνελόπη, μητέρα του 50χρονου γιατρού.

 

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 29/01/2021

Ελλάδα