Ελλάδα

Στους δρόμους οι καταναλωτές, σπεύδουν για αγορές πριν τα νέα μέτρα – Τι θα ισχύσει για την Αττική

29.01.2021 | 19:58

Στο άκουσμα για κλείσιμο των καταστημάτων εκατοντάδες καταναλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους για τις τελευταίες αγορές.

Ανατροπή για το λιανεμπόριο

Οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων έφεραν ανατροπή στα πρωτόκολλα που αφορούν το λιανεμπόριο στις κόκκινες περιοχές.

Τα ρολά των καταστημάτων δεν θα κατέβουν στην Αττική καθώς αποφασίστηκε το μέτρο του, click in shop δηλαδή για αγορές κατόπιν ραντεβού για ρούχα, παπούτσια, κοσμήματα και βιβλία.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα κομμωτήρια και τα καταστήματα περιποίησης νυχιών. Συνεπώς οι πολίτες θα μπορούν να τα επισκέπτονται κατόπιν ραντεβού και πάντα με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Στους υπόλοιπους κλάδους του λιανεμπορίου θα εφαρμοστεί η μέθοδος του click away με τις ταμειακές μηχανές και τα POS για πληρωμή με κάρτα να τοποθετούνται και πάλι στις εισόδους των καταστημάτων.

Λουκέτο την Κυριακή

Εάν μπει λουκέτο στην αγορά θα μιλάμε για οικονομική καταστροφή τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Τα καταστήματα θα μείνουν κλειστά την ερχόμενη Κυριακή προκειμένου να αποφευχθούν οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στους εμπορικούς δρόμους όπως στην Ερμού το προηγούμενο σαββατοκύριακο.

«Βούλιαξαν» Ερμού και Τσιμισκή υπό τον φόβο νέων μέτρων

Υπό το φόβο νέου lockdown και θέλοντας να προλάβουν τα καταστήματα πριν κλείσουν, πολλοί ήταν οι καταναλωτές που έσπευσαν σήμερα να κάνουν τα ψώνια τους στους εμπορικούς δρόμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εικόνες συνωστισμού τόσο στην Ερμού στην Αθήνα, όσο και στην Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 29/01/2021

Ελλάδα