Ελλάδα

Ανείπωτη θλίψη για τον τραγικό θάνατο των δύο γιατρών στον Όλυμπο

29.01.2021 | 20:28

Ο Τηλέμαχος Ζαφειρίδης παθολόγος-εντατικολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας στις 25 Νοέμβριου του 2020 μιλά στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Tο μεσημέρι της Πέμπτης όμως άφησε την τελευταία του πνοή καταπλακωμένος από μια χιονοστιβάδα στις πλαγιές του Ολύμπου.

Οι τρεις ορειβάτες ξεκίνησαν να ανεβαίνουν την πλαγιά για να κάνουν σκι. Οι δύο γιατροί προχώρησαν πιο ψηλά με τον τρίτο να παραμένει πίσω.

Η μεγάλη χιονοστιβάδα που ξεκίνησε από υψόμετρο 2.000 μέτρων σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα της. Οι δύο ορειβάτες δεν μπορούν πλέον να αντιδράσουν και καταπλακώνονται από το χιόνι.

Ήταν αρκετός ο όγκος του χιονιού και για τα ελληνικά δεδομένα γιατί γενικώς δεν έχουμε πάρα πολλές και πολύ μεγάλες χιονοστιβάδες στη χώρα μας. Εκτυλίσσονται σκηνές αρχαίας τραγωδίας. Ο τρίτος ορειβάτης παλεύει με τα χέρια του να ξεθάψει έναν από τους γιατρούς και ειδοποιεί μέσω ασυρμάτου στις 3.15 το μεσημέρι τα σωστικά συνεργεία.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι οι δυο έμπειροι ορειβάτες δεν άκουσαν τις συμβουλές ενός φίλου τους που τους προέτρεπε να μην πάνε στην πλαγιά στο Ξερόλακκοι

Θάφτηκαν ένα μέτρο κάτω από το χιόνι

Μόλις τα σωστικά συνέργεια έφτασαν στο σημείο όπου οι δυο γιατροί και φίλοι είχαν καταπλακωθεί αρχίσαν να σκάβουν στο χιόνι για να βρουν τους ορειβάτες όμως ήταν ήδη αργά.

Οι δυο γιατροί που έκαναν ορειβατικό σκι στην πλαγιά του Ολύμπου, σε υψηλότερο περίπου δυο χιλιάδων μέτρων, φαίνεται ότι προκάλεσαν την αποκόλληση μεγάλου όγκου χιονιού.

Έτσι δημιουργήθηκε η χιονοστιβάδα που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τους παρέσυρε με ταχύτητα που άγγιζε τα 200 χιλιόμετρα.

Ο Θοδωρης Χατζόπουλος ήταν 49 ετών και πατέρας ενός παιδιού ενω ο Τηλέμαχος Ζαφειρίδης μόλις 46 και πατέρας τριών παιδιών.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 29/01/2021

Ελλάδα